Ongekend nachtleven langs bosrand

’s Nachts staat de wereld niet stil. Zeker niet de dierenwereld. Heel wat diersoorten moeten het hebben van de beschutting van het donker tijdens hun zoektocht naar eten. Ze trekken vanuit de beschermende bossen naar de omliggende open landbouwgronden om hun magen te vullen.

Rondom de Vuursteenberg heeft een van de bewoners aan de rand van zijn perceel een nachtzichtcamera geïnstalleerd. En daarmee wordt feilloos elke beweging van deze nachtelijke bezoekers vastgelegd.

RTV Hattem ontving een aantal korte beeldfragmenten van dit ongekende nachtleven: twee vossen en een wild zwijn met jongen trekken voorbij.
Van het laatste dier kon de aanbieder niet met zekerheid zeggen met welk dier we te maken hebben. Wie herkent dit dier?

Video: Nachtleven

3 REACTIES

  1. Zo ongekend is het niet al dat wildleven langs de bosrand.
    Bij mijn huis de straat uit.., 10 stappen het bos in ben ik al laatst nog een das tegengekomen.
    Laatste dier op het filmpje kan wel eens een boommarter zijn. Jaren geleden 1 gezien bij Vogelesangh.

  2. Ook binnen de bebouwde kom Hattem kun je verrast zijn over wat er leeft. Zonder camera heb je er vrijwel geen weet van (op een bezoek van das na die nu eenmaal de emelten in ons grasveld lekker vindt).

    In onze tuin (aan een drukke weg) komen vrijwel dagelijks vos, steenmarter en das langs, ze nemen het liefst het tuinpad, wel zo makkelijk kennelijk? Een haas vertrekt ’s ochtends heel vroeg van onder een struik naast de oprit. Bosmuizen, een bosuil. Af en toe een ree en een keertje veertien wilde zwijnen die onze tuin alleen passeerden en de tuin verder met rust lieten. Een ree en de vos bleken soms zelfs overdag aanwezig terwijl we buiten waren en, dan zien we dat pas achteraf op een camera.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in