Kunstgilde Hattem presenteert Jubileumexpositie

Het Kunstgilde Hattem bestaat dit jaar tien jaar. In het voorportaal van het stadhuis in Hattem is een expositie ingericht met werken van alle veertien leden van het Kunstgilde. De Jubileumexpositie laat zowel gezamenlijk als individueel gemaakte kunstwerken zien.

Het Hattemse kunstenaarscollectief werd in 2012 opgericht met als doel..’ elkaar als lokale kunstenaars versterken, aanvullen en inspireren vanuit een gemeenschappelijke passie voor kunst en actieve kunstbeoefening.’

Kunstdisciplines
Op dit moment zijn binnen het gilde de volgende kunstdisciplines vertegenwoordigd: schilderen, fotografiekunst, beeldhouwen, ruimtelijke kunst, grafiekkunst, sieradenkunst, textielkunst en woordkunst. Voorbeelden van tot nu toe georganiseerde of verrichte activiteiten zijn: workshops, presentaties langs de IJssel, exposities, deelnames aan de Kunstmarkt en het Kunstfestival Hattem en deelnemer aan de Open Atelierdagen Noordoost Veluwe en het plaatselijke Dikke Tinne Festival.

Geadopteerd
Gildes behartigden tot en met het eind van de 18e eeuw de belangen van verschillende beroepsgroepen. Zij leidden leerlingen op in een specifiek vak en de gildeleden wisselden onderling kennis en ervaring uit. Het Kunstgilde Hattem heeft deze werkwijze in een eigentijdse variant geadopteerd.

Openingstijden
De jubileumexpositie kan worden bezichtigd tijdens de reguliere openingstijden van het stadhuis. Dit met naleving van de in publieke ruimtes geldende coronamaatregelen.

Ga voor meer informatie over het gilde naar www.kunstgildehattem.jouwweb.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in