Bezinningsavond over LHBTQ’er zijn in de kerk

In de Emmaüskerk aan de Dorpsweg wordt maandag 11 februari een bezinningsavond gehouden over geloof, kerk en homoseksualiteit. Vanaf 20.00 uur en onder de noemer ‘Anders in de kerk’.

Meer dan een letter
Dit keer wordt de korte film ‘Meer dan een letter’ van Sander Houwen vertoond. Want wie gaan er schuil achter die letters LHBTQ en het woord LHBTQ’ers? Elke letter uit deze afkorting staat voor meer dan alleen een letter, maakt deze film duidelijk. Daarin worden vijf jonge mensen geportretteerd met ieder een verschillende seksuele geaardheid of genderidentiteit. Hoe gaan zij met deze werkelijkheid om?

‘Anders’
De zogenaamde Nashville-verklaring deed recent veel stof opwaaien, niet alleen in maar ook buiten kerkelijk Nederland. Maar zijn mensen die ‘anders zijn’ niet ook heel gewoon? Ieder mens mag toch zichzelf zijn?

Delen
Na het bekijken van de film is er alle gelegenheid om eigen ervaringen en meningen te delen. Ds. Wim Hortensius zal de gesprekken begeleiden. Iedereen is van harte welkom! En niemand hoeft zich van te voren op te geven. Tot maandag 11 februari, 20.00 uur in de Emmaüskerk.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in