Hattemse WSW’ers welkom bij gemeente Hattem

De gemeente Hattem neemt vanaf het nieuwe jaar het werkgeverschap over van alle in Hattem wonende medewerkers die nu via de sociale werkvoorziening Tiem (v/h Wezo) aan het werk zijn. Zij komen per 1 januari in dienst bij de gemeente Hattem.

De gemeente Hattem neemt dan zelf de regie op de Wet Sociale Werkvoorziening. Dat betekent dat de gemeente Hattem formeel en materieel werkgever wordt van 34 WSW-kandidaten die in Hattem wonen.

Medewerker centraal
Wethouder Carla Broekhuis is blij met deze stap.`De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt om er voor te zorgen dat, voor de betrokken medewerkers, per 1 januari zaken goed geregeld zijn en de medewerkers vloeiend overgaan. Dat dat gelukt is in deze moeilijke tijd, is iets waar ik heel blij van word. Er is maatwerk geleverd waar nodig, de medewerker staat centraal en dat blijft zo. Ik hoop oprecht dat alle medewerkers zich op de nieuwe werklocaties snel thuis gaan voelen.’

Goede overgang
Ook Martin Post, directeur van Tiem is tevreden: ‘We hebben samen opgetrokken om de overgang van collega’s naar Hattem goed te laten verlopen. We bedanken de medewerkers voor hun inzet bij Tiem en wensen ze veel werkplezier op de nieuwe werkplekken.’

  • Voor een deel gaat de gemeente zelf taken in het kader van de WSW uitvoeren en voor een deel wordt er op basis van contracten samengewerkt met nieuwe partners, bijvoorbeeld Zoethout.
  • Een deel van de taken blijft nog wel bij Tiem, zoals de begeleiding van de gedetacheerde medewerkers, personeels-en salarisadministratie, verantwoording aan het Rijk en taken op het gebied van ziekteverzuim en herbeoordelingen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in