Moeite met het betalen van energie- en zorgkosten

Speciaal voor inwoners die in 2023 energietoeslag van de gemeente hebben ontvangen en/of die moeite hebben met het betalen van de energie- en zorgkosten, organiseert  Stichting Welzijn op donderdag 7 december om 19.00 uur een informatieavond in de Marke.

“Als je een laag inkomen hebt, kan het erg lastig zijn om je energiekosten en of je zorgkosten te betalen. Voor inwoners uit Hattem met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm, inclusief vakantietoeslag, zijn hier regelingen voor. Zo kan je je zorg verzekeren via de gemeentepolis. De dekking is in veel gevallen goed en de gemeente betaalt een deel van je premie. Je komt daardoor minder gauw voor nare verrassingen te staan. Twijfel je of je in aanmerking komt voor deze verzekering? Of weet je niet of het voor jou ook echt voordelen heeft? Kom dan naar de informatieavond.
Eerst krijg je informatie over de energietoeslag en het laag houden van je energiekosten. En dan over de gemeentepolis. Daarna kan je in een persoonlijk gesprek met een medewerker advies krijgen,” aldus de organisatie.

Aanmelden hoef niet, mag wel
Het is fijn als je je aanmeldt voor deze avond bij mirjambongertman@swhattem.nl Ook zonder aanmelding ben je welkom. Het is dan niet zeker of je op de avond zelf een gesprek met een medewerker kan hebben. Als je advies op maat wilt over de gemeentepolis, neem dan mee: de laatste salarisstrook (ook van partner), DigiD (ook van partner), zo mogelijk een jaaroverzicht van de gebruikte zorg, zo mogelijk de nieuwe aanbieding van de huidige verzekeraar en de huidige polis.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in