Regio Noord Veluwe tekent MuziekAkkoord voor Méér Muziek in de klas

Via een live verbinding wordt woensdag 9 december het MuziekAkkoord Noord Veluwe online getekend door bijna alle scholen in de gemeenten Epe, Heerde, Oldebroek en Hattem, vele muziekverenigingen, koren in Epe, TactMuziek, Cultuurplein Noord Veluwe en wethouders en burgemeesters van de gemeente Oldebroek, Heerde, Epe en Hattem.

Onderdeel van de ondertekening is een speciale film die laat zien hoe ditakkoord tot stand is gekomen. De opnames zijn afgelopen vrijdag gemaakt.

Structureel muziekonderwijs
Het MuziekAkkoord is een convenant dat in 1,5 jaar tot stand is gekomen met alle bovengenoemde partijen, onder begeleiding van Cultuurplein Noord Veluwe en Stichting Méér Muziek in de klas. Doel van het vierjarige akkoord is om alle basisschoolleerlingen in Nederland, zo ook op de Veluwe, structureel muziekonderwijs op school te bieden. Om dit mogelijk te maken wordt de bijbehorende MuziekMatch aangevraagd en worden fondsen en sponsoren geworven.

Betrokkenheid
De Noord Veluwe is de 17e regio in Nederland die een MuziekAkkoord ondertekent. Rinette van der Vliet, directeur van Cultuurplein Noord Veluwe: “We hebben gewerkt met een groep ontzettend enthousiaste mensen uit alle gemeentes. Het was de bedoeling om te komen tot een kleine stuurgroep, maar er bleven maar steeds 20 man of meer komen. Een teken dat het onderwerp leeft en ik ben trots op de samenwerking die tot stand is gekomen.”

Film
Vrijdag maakte filmmaker Marleen Hoftijzer in opdracht van de stuurgroep MuziekAkkoord Noord Veluwe opnamen voor de onthulling van het lokale MuziekAkkoord. Samen met de lokale ambassadeurs van dit akkoord Sander en Bastiaan van den Tillaard van Van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep, reisde zij door de regio en haalde zij alle handtekeningen op bij scholen, muziekverenigingen en andere deelnemers. Ook zijn er korte interviews met onder meer de wethouders en burgemeester van de deelnemende vier gemeenten te zien en natuurlijk van de zingende kinderen, die een speciaal voor deze gelegenheid lied zingen op de wijs van het Koningslied Hupsakee.

Plezier
Sander en Bastiaan, 2 net afgestudeerde resp. nog studerende broers met enorm veel plezier in muziek maken, zijn er trots op dat zij als ambassadeurs de promotie van het Noordveluwse akkoord mogen doen. “Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten om kinderen het plezier van muziek bij te brengen en ook andere partijen hiermee verder te helpen.” De broers hebben hiervoor zelfs een live debat met Koningin Máxima, beschermvrouwe van stichting Méér Muziek in de klas, mogen meemaken.

Feestelijk programma
De virtuele ondertekening van MuziekAkkoord Noord Veluwe op woensdagavond 9 december wordt voorafgegaan door de première van de film Meer Muziek in de klas op de Noord Veluwe. Daarna volgt een online actieve inspiratiesessie over de regionale verankering van muziekonderwijs met inzet van muziekverenigingen, onder leiding van sessieleider Chantal de Bonth van LKCA. Het programma wordt afgerond met een ‘home-toast’ op het MuziekAkkoord Noord Veluwe.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in