Gezond koken en bakken, leuk voor het hele gezin

Wat activiteiten betreft, zijn we momenteel flink gelimiteerd. We moeten zo veel mogelijk thuisblijven en daardoor lopen we een hoop leuke dingen mis. Wat betreft activiteiten voor de kinderen moeten we steeds creatiever zijn!

Zeker met meer koude en regenachtige dagen op komst, wordt het tijd om alternatieven te verzinnen. Waarom niet koken en bakken met de kinderen? Het is een leuke bezigheid voor het hele gezin en er komen een hoop voordelen bij kijken. Benieuwd waar we het over hebben? Lees snel verder!

Denk verder (en gezonder) dan cupcakes en pizza
Veelal als we denken aan ‘koken met de kinderen’, komen er recepten voor taart, pizza en worstenbroodjes tevoorschijn. Heel lekker natuurlijk en ook makkelijk om te maken met kinderen, maar het zijn niet per se de meest gezonde snacks. Zonde, want iets dat kinderen zelf gemaakt hebben vinden ze éxtra lekker!

Door corona moeten we allemaal goed letten op onze gezondheid, dus is werken aan je weerstand – middels gezonde voeding – nu een extra mooi aandachtspunt. Vooral nu geef je je kinderen liever niet te veel vet, suiker en andere (slechte) koolhydraten. Gelukkig zijn er meer dan genoeg lekkere én kindvriendelijke recepten te vinden waar jouw kinderen helemaal wild van worden!

Neem bijvoorbeeld dit recept voor gezonde havermoutkoekjes. Ook voor kinderen is dit recept een eitje! Ze zijn een geweldig tussendoortje omdat ze geen toegevoegde suikers bevatten, maar natuurlijk gezoet zijn met een banaan. Werkelijk om je vingers bij af te likken!

Blijf je liever helemaal weg van de tussendoortjes? Ga dan voor zelfgemaakt koolhydraatarm brood voor bij het ontbijt of de lunch. Niks is zo lekker als vers brood, vooral als je het zelf hebt gemaakt.

Leuk, lekker… en leerzaam!
Deze activiteit is niet alleen een leuke bezigheid voor het hele gezin. Het levert ook een lekkere snack op en een hoop kennis en ervaring die de kinderen de rest van hun leven bij zich dragen. Door te zien wat er in hun eten gaat en actief bezig te zijn met de bereiding, leren van alles over verschillende ingrediënten, voedingswaarde, eenheden en een gezonde voeding in het algemeen. Heb hebt geen bakken suiker, zout en boter nodig om iets lekker te laten smaken, en dat kunnen ze niet vroeg genoeg leren.

Waarom gezond koken vooral nu belangrijk is
Door corona is het van belang dat we nu zoveel mogelijk thuisblijven. We kunnen niet meer doen wat we gewend waren en dat zorgt ervoor dat velen van ons minder lichaamsbeweging krijgen. Mocht het op gegeven moment nodig zijn dat de scholen dichtgaan, verliezen kinderen nog meer beweging. Dit vergroot kinderen hun kans op overgewicht en obesitas. Kinderen hebben nog niet voldoende zelfbeheersing ontwikkeld, daarom is het éxtra belangrijk om ze verantwoorde eetgewoontes aan te leren en gezonde maaltijden voor te schotelen.

Laat je kinderen zien hoe leuk gezonde koken kan zijn!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in