Gemeente Hattem neemt regie Sociale Werkvoorziening

Vanaf 1 januari 2020 werken er 4 nieuwe medewerkers bij gemeente Hattem. Deze medewerkers zijn momenteel werkzaam bij de ROVA in Zwolle via de Sociale Werkvoorziening. Vanaf januari zijn zij werkzaam bij gemeente Hattem. Deze nieuwe medewerkers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en gaan de buitendienst versterken.

Begeleiding vanuit de gemeente
De komst van deze nieuwe medewerkers met een SW-achtergrond, draagt ook bij aan een krachtige gemeente en gemeenschap. Op deze manier biedt de gemeente Hattem inwoners die begeleiding nodig hebben bij het werk een werkplek.
De gedetacheerde medewerkers krijgen begeleiding vanuit de gemeente. Samen met het Hattems team, kan er effectiever worden gewerkt. De uitbreiding van het personeelsbestand zorgt ervoor dat het gewenste kwaliteitsniveau makkelijker gehaald kan worden

Samen Hattem
Vanaf 1 januari 2021 komt er nog een aantal nieuwe medewerkers bij de buitendienst. Buitendienstmedewerkers hebben een actieve rol in de openbare ruimte. Ze zijn direct en laagdrempelig aanspreekbaar en vormen vaak het eerste contact dat iemand heeft met de gemeente. Dit past uitstekend in het gedachtegoed van “Samen Hattem”.

Sinds 2016 heeft gemeente Hattem een contract met Tiem (voorheen Wezo) voor de uitvoering van de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw). Per 1 januari 2021 loopt dit contract af. Vanaf dat moment voert gemeente Hattem zelf de regie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in