vv Nunspeet – sv Hatto-Heim 3-3 (1-2)

Zaterdag moest Hatto-Heim afreizen naar Nunspeet om tegen de ‘plaatselijke trots’ op te nemen. Nunspeet is een vereniging met grote historie en afgelopen seizoen uit de eerste klasse gedegradeerd. Men wil graag weer terug naar het hoogste niveau, dus Hatto-Heim weet wat hun te doen staat. Alle twee ploegen hebben drie punten waarbij aangetekend moet worden dat Nunspeet een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Helaas wordt de ziekenboeg aangevuld door Roan Admiraal, die voorlopig ook is uitgeschakeld. Hierdoor moest Noah Brommer doorschuiven naar het centrum in de verdediging, waarbij hij zijn taak zeer verdienstelijk heeft uitgevoerd.

Om 14.45 uur floot goed leidende scheidsrechter Blok uit Hattem voor de aftrap van de wedstrijd. Eerste minuten waren voor Nunspeet waarbij Hatto-Heim nog even zocht naar hun ritme Maar na een aantal minuten kreeg Hatto-Heim grip op de tegenstander wat in de zevende minuut tot de eerste corner voor Hatto-Heim leidde maar bracht helaas niets op. Daarna kwamen er wat kleine voor zowel Nunspeet als Hatto-Heim. In de 16e minuut kreeg Nunspeet een redelijke kans om op voorsprong te komen na een uitglijder van Robin van der Ziel die daar door de bal verspeelde en Nunspeet een kans gaf om op 1-0 voorsprong te komen.

In de 22e minuut was het wel raak, diezelfde Robin van der Ziel lobde de bal netjes over de keeper van Nunspeet na een kop(bal) assist van Jesse Winkelaar, 1-0 voor Hatto-Heim. Na dit openingsdoelpunt bleef Hatto-Heim verzorgen voetballen en resulteerde in de 25e minuut tot een tweede doelpunt voor Hatto-Heim. Na een prachtige opbouw vanuit de achterhoede kwam de bal bij Ward Willemsen die een afgetekende voorzet gaf en deze door Bram Neuteboom op een voortreffelijke manier werd ingekopt, 2-0 voor Hatto-Heim.
Daarna bleef Hatto-Heim kansen creëren en dat leidde in de 42e minuut tot 3-0 na wederom een lob van Robin van der Ziel. Maar de vreugde was van korte duur want de grensrechter van Nunspeet had buitenspel geconstateerd en deze beslissing werd overgenomen door scheidsrechter Blok. Menigeen, van zowel Nunspeet als Hatto-Heim, was van mening dat dit doelpunt beslist geen buitenspel was. Zoals de voetbalwetten voorschrijven valt vlak voor rust de 2-1 door een doelpunt van Asse Visscher.

Tweede helft kwam Nunspeet met de ‘mouwen opgestroopt’ uit de kleedkamer en werd Hatto-Heim de gehele tweede helft met de rug tegen de bekende muur gezet. Dit gaf een aantal spannende scrimmits in het strafschopgebied van Hatto-Heim. in de 66e minuut kwam toch de 2-2 op het scorebord door een doelpunt van Dean van Ooijen. Hierbij raakte Jorck Mensink flink geblesseerd en moest worden vervangen door Robin van Dijk die nog een aantal prachtige reddingen in petto had en voorlopig doel schoon hield.
In de 86e minuut kwam Hatto-Heim zelfs weer op voorsprong. Scheidsrechter gaf een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Deze werd door Rowan Mensink rechtstreeks ingeschoten, 2-3 Hier kon Hatto-Heim weer niet lang van genieten want in de 88e minuut maakte Reijer Roelofsen 3-3, wat tevens de eindstand werd. Over de gehele wedstrijd genomen is dit een verdienstelijke uitslag voor beide teams.

Zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Unicum uit Lelystad.