Hattem houdt de nul, maar scoort evenmin

In tegenstelling tot de twee laatste competitiewedstrijden, heeft Hattem in de uitwedstrijd tegen Avereest de nul kunnen vasthouden. Vervelende is ook dat het aanvallend niet het net kon vinden waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Gezien de hele wedstrijd, waarin beide teams maar spaarzaam in de buurt van het vijandige doel kwamen, verdiende deze wedstrijd ook geen winnaar.

Wijfelend Hattem vraagt om problemen
Na het goede resultaat in de bekerwedstrijd tegen Nieuwleusen was de selectie van Hattem vol goede moed naar Balkbrug afgereisd. Helaas was de start van de wedstrijd ondermaats en was het de thuisploeg die volle bak op zoek ging naar de openingstreffer. Hattem maakte het zichzelf te moeilijk en doelman Alec van Dijk moest al binnen 10 minuten handelend optreden toen Avereest gevaarlijk door kwam. De geel-blauwen waren het eerste half uur wat zoekende waardoor er veel mis ging en het initiatief bij de thuisploeg lag. Desondanks had Hattem zo maar op voorsprong kunnen komen. Een mooie voorzet van de zichzelf goed vrijgespeelde Felix Noordberger had door Wesley van Winsum beloond kunnen worden met een doelpunt. Helaas ging zijn kopbal over het doel. Even later een bijna identieke situatie bij een voorzet over links van Kevin Veger. Wesley kwam goed voor zijn man bij de eerste paal maar jammer genoeg zag hij de bal net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdwijnen. Verdedigend ging het in de 1e helft bij Hattem niet altijd even goed al moet gezegd dat het verder de tegenstander ook niet de gelegenheid gaf om gevaarlijk te worden.

Wedstrijd na de rust naar bedenkelijk niveau
Hattem kwam met meer energie uit de kleedkamer en het team was zeker op zoek het spel ten opzichte van de 1e helft te verbeteren. Ook de verdediging van Avereest stond goed waardoor de mogelijkheden om gevaarlijk te worden ook voor Hattem beperkt waren. Het spel speelde zich dan na de rust ook grotendeels af op het middenveld waarbij sprake was van veel duels om de bal en foute passes van beide teams met als resultaat balverlies. Gaandeweg de wedstrijd werd wel duidelijk dat, mocht er een doelpunt vallen, dit wel eens de beslissing zou kunnen brengen in deze wedstrijd. Anderzijds; gezien het spel verdienden beide teams ondanks alle goede bedoelingen geen doelpunt. Kort voor tijd hadden zowel Hattem als Avereest nog een mogelijkheid om toch nog de volle buit te pakken, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter iets over half 5 voor het einde van de wedstrijd.

Hattem kan veel beter dan dit
Je hebt van die wedstrijden waarbij de vorm er even niet is. Daarbij wil je natuurlijk wel voor de volle winst gaan al kan je gaandeweg ook tot de conclusie komen dat, als winst er niet in zit, moet proberen te voorkomen dat je de wedstrijd niet verliest. Hattem moet genoegen nemen met een gelijkspel maar weet ook dat het als team wel beter kan dan wat het vanmiddag op de mat legde. Volgende week ontvangt het ASC ’62 uit Dalfsen wat wellicht een mooie gelegenheid is om te laten zien wat het in de mars heeft.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in