Hattemse Veteranendag dit jaar dicht bij huis

Vandaag, zaterdag 30 oktober, was de jaarlijkse Hattemse Veteranendag. Als blijk van erkenning en waardering werden alle Hattemse veteranen uitgenodigd voor een gezellig samenzijn. Burgemeester Marleen Sanderse ontving 22 Hattemse veteranen in het stadhuis.

Samen met veteraan Fred Otsen hees burgemeester Sanderse de veteranenvlag op het balkon van het stadhuis als aftrap van de Hattemse Veteranendag. Deze vlag hangt sinds vorig jaar uit het stadhuis op de landelijke veteranendag in juni en nu voor het eerst op de lokale veteranendag.

Uitwisseling
Het programma in het stadhuis bestond uit een live verbinding met Litouwen, waar veteraan Michiel Grandjean op missie is. Er volgde een verhaal van veteraan Bert Wijnhoud en er werden actuele zaken met de groep besproken en ervaringen uitgewisseld.

Bloemen bij herdenkingsmonument
Na het nuttigen van een traditionele Indische maaltijd werden bloemen gelegd bij het algemene herdenkingsmonument op de Markt. Emily van Wijk, dochter van veteraan Arend van Wijk, las hier een zelfgeschreven verhaal voor en hing met haar zusje het bloemstuk op. De dag werd afgesloten met een drankje op de Markt.

Onze vrijheid
Voor burgemeester Marleen Sanderse was dit haar eerste Hattemse Veteranendag: β€˜Wat een mooie ervaring om mee te maken. Deze mensen hebben zich ingezet voor onze vrijheid, en sommigen doen dat nog steeds. Het is zo belangrijk dat we daar bij stilstaan en onze dank naar hen uitspreken. Niet alleen op veteranendag, maar ook op iedere andere dag.’

Veteranen in Hattem
Hattem telt ruim 90 veteranen. (Ex-) militairen, mannen en vrouwen, jong en oud, die in dienst van Nederland verspreid over de hele wereld tijdens verschillende missies hebben gediend. Zij hebben zich ingezet voor het bevorderen van vrede, vrijheid en rechtsorde wereldwijd.

Nederlandse veteranendag
Op 26 juni vond de Nederlandse Veteranendag plaats in Den Haag. Deze dag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen, waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staan. De gemeente Hattem organiseert voor haar veteranen ieder jaar een eigen veteranendag.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in