Kinderen basisschool De Vlonder nemen tijd voor ontbijt met burgemeester

Leerlingen van basisschool De Vlonder gaan 6 november naar het stadhuis voor het Nationaal Schoolontbijt met burgemeester Van Asseldonk. Jaarlijks is er een landelijke ontbijtweek en het thema dit jaar is: Neem de tijd voor je ontbijt!

Dit jaar is inmiddels de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt. In deze week gaan een half miljoen kinderen samen gezellig en gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Ook vinden er Burgemeestersontbijtjes plaats. Naast burgemeester Van Asseldonk zijn er in Gelderland nog 36 burgemeesters die schoolkinderen uit hun gemeente ontvangen voor een gezamenlijk ontbijt op het stadhuis.

Het Vergeten Kind
In totaal doen 250 burgemeesters in het hele land mee. Veel van hen betalen symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Hierdoor kunnen deze kwetsbare kinderen weer rust vinden en aandacht krijgen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in