Koninklijke onderscheiding voor dhr. Beernink

Op 29 september werd dhr. Beernink verrast met een bezoekje van Burgemeester Marleen Sanders. Zij kwam hem en koninklijke onderscheiding opspelden als koninklijke blijk van waardering voor al het werk dat hij voor de gemeenschap heeft gedaan.

Als 18 jarige jongen is Beernink in 1959 begonnen met beeldhouwen. Hij volgde in die tijd een jaar lang les bij Rob Schotman te Zwolle.
Na de middelbare school heeft Beernink een tweejarige Vakopleiding gevolgd voor Natuurstenen In die tijd leerde hijĀ  ook BĆ© van Velzen kennen, een beeldhouwster uit Hattem, die regelmatig bij zijn vader kwam om stenen te kopen. Van haar heeft hij in die tijd veel geleerd. Tal van kunstwerken waar hij samen met haar aan heeft gewerkt zijn dan ook nog terug te vinden op oude schoolgebouwen en verzorgingshuizen door heel het land. Ook als je door Hattem een wandeling maakt zul je ongetwijfeld mooie beeldhouwwerken van hemĀ  terug vinden.

Dhr. BeerninkĀ  De Grondlegger van Beeldhouwen in Hattem
Vanaf 1973 stimuleert hij het beeldhouwen. Als docent in de Adelaar/Allerhof, destijdsĀ  met zijn steenhouwerij, en nu vanuit Steengoed Atelier, waar hij geheel belangloos zijn urenĀ  beschikbaar stelt.
In 1972 verhuisde de steenhouwerij van Zwolle naar de 3e industrieweg te Hattem. En in 1973 is er Ā gestart met een open atelier met zes leden. De groep werd in korte tijd steeds groter.
Van 2005 tot 2016 zat men met een groep beeldhouwers en een groep keramiekers in de Marke. Vanwege het achterblijven van subsidie moest dit in 2016 stoppen, maar Beernink stelde zijn eigen atelier beschikbaar, zodat de groepen door konden gaan.

In de duivensport was Beernink ook een bekende: ruim 15 jaar was hij voorzitter bij de Postduif.
In 2006 zijn de beide postduifverenigingen samen gegaan onder de naam de Reizende postduif. Dhr Beernink zorgde voor een goede voorbereiding zodat de fusie vlot verliep.
Daarvoor zijn de postduivenliefhebbers hem altijd nog dankbaar.

Koninklijke onderscheiding
Een welverdiende koninklijke onderscheiding is hier dan ook zeer op zijn plaats, Voor al het goede werk wat Beernink voor de samenleving heeft verzet.
Totaal verrast kreeg dhr. dan ook een lintje opgespeld deze avond door Burgemeester Marleen Sanderse.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in