Hattemers lopen mee met klimaatpelgrimstocht

Van 30 september tot 11 oktober trekt de oecumenische klimaatpelgrimstocht door Nederland: Gewoon gaan!
De tocht start in augustus in Polen. Ongeveer 30 pelgrims gaan vanuit daar op weg naar de 26ste Wereld klimaatconferentie in Glasgow in november. Onderweg vragen ze aandacht voor het klimaat. Zeven inwoners van Hattem lopen de etappe mee van Amersfoort naar Zeist op 7 oktober.

Waarom wordt er een pelgrimstocht gehouden?
Kerken vragen met deze pelgrimstocht aandacht voor klimaatverandering en onze rol daarin. Samen met de organisatoren GroeneKerken en Vastenactie zorgen plaatselijke kerken voor (eenvoudig) onderdak en eten onderweg voor de pelgrims.

Klimaatverandering
“De tocht wordt georganiseerd omdat we ons bewust zijn van de gevolgen van klimaatverandering wereldwijd”, delen de organisatoren mee. De allerarmsten lijden het meest onder deze verandering. “Klimaatgerechtigheid is daarom van groot belang. Daarmee geven we handen en voeten aan de opdracht om de ander lief te hebben.” Christenen en kerken worden met deze tocht opgeroepen om letterlijk en figuurlijk stappen te zetten. Zo willen we dat de klimaatpelgrimstocht bijdraagt aan de bewustwording richting christenen over hoe zij kunnen zorgdragen voor de schepping.
We doen dit als kerken samen. En daar zit kracht in. GroeneKerken en Vastenactie zien dat een gezamenlijke stem positieve invloed kan hebben op de samenleving en op besluitvorming vanuit overheden.”

Klimaatpetitie
Zie voor meer informatie de website www.groenekerken.nl, waarop je ook de klimaatpetitie kunt ondertekenen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in