eL-Tec Elektrotechnologie Hattem houdt Open Huis

eL-Tec Elektrotechnologie uit Hattem houdt op zaterdag 12 oktober Open Huis. Het bedrijf bestaat dan 25 jaar. Voor jong en oud is er deze dag van alles te beleven in en rondom het pand van eL-Tec. De dag is bedoeld voor familie, bekenden, relaties en leveranciers.

Bezoekers kunnen vanaf 13.00 uur een tour volgen door het bedrijfspand. Eigenaar Dick Stoppelenburg staat op verschillende plekken stil bij de memorabele momenten van 25 jaar eL-Tec: “Het was een enerverende periode met veel hoogte- en dieptepunten.

Genoeg te beleven
Leveranciers en partners van eL-Tec zijn aanwezig om de meest innovatieve projecten van het laatste jaar toe te lichten. Daarnaast kun je kennismaken met de mogelijkheden van 3D-printing.Je kunt een rondje in een snelle Tesla te maken, terwijl er voor de jeugd een mini-Tesla klaar staat.. Ook staat de zogeheten Technobiel van de OTIB – het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf – op het terrein. Hierin wordt de jeugd spelenderwijs de kans geboden om met techniek in kennis te maken.

25 jaar eL-Tec
In september 1994 werd het huidige eL-Tec opgericht onder de naam Eilander Elektro. In de 25 jaar die volgden, is er veel gebeurd, zo stelt eigenaar Stoppelenburg, die het bedrijf in 1997 overnam. “Mijn belangrijkste beweegreden voor de overname was om zelf de touwtjes in handen te kunnen hebben. Dat mijn beslissingen ertoe zouden doen.”

Eigen weg
Stoppelenburg ging zijn eigen weg en zodoende volgden meerdere overnames, een nieuw pand aan de Hoopjesweg in Hattem en in 2007 de oprichting van eL-Tec Vietnam. Een absoluut hoogtepunt van de afgelopen 25 jaar, zo stelt Stoppelenburg desgevraagd. En de grootste teleurstelling? “Dat was het faillissement van onze grootste klant, Scheepswerf Peters uit Kampen. Hierbij kwamen meer dan honderd mensen op straat te staan.”

De toekomst
Het vijftigjarig jubileum gaat de geboren Zeeuw niet meer meemaken als directeur. “Ik ga op zoek naar een opvolger die het bedrijf in dezelfde sfeer en met dezelfde specialiteiten wil voortzetten. Deze persoon kan dan het grootste deel van de komende 25 jaar invullen”, aldus Stoppelenburg.

Genoegen en trots
Maar eerst tijd voor een feestje dus, want dat is het 25-jarig bestaan zeker waard. De twaalfde oktober is dan ook een dag waar de eL-Tec-voorman met genoegen en gepaste trots naar uitkijkt. “Iedereen is van harte welkom, we gaan er met zijn allen een mooie dag van maken.”

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in