Ondermijning – dagelijks punt van zorg

Op de website van de gemeente stond een bericht over ondermijning. Wat is ondermijning en hoe is de gemeente met dit onderwerp bezig? We legden deze vragen voor aan de gemeente.

‘Ondermijning is moeilijk in één zin samen te vatten. Het gaat bijvoorbeeld om illegale hennepteelt, drugshandel, zorgfraude, geld witwassen, mensenhandel, bedreiging/intimidatie en vastgoedfraude. Een belangrijk aspect van ondermijning is de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld in onze eigen omgeving.’

Alert op signalen
‘Het thema ondermijning heeft onze voortdurende aandacht. In mei is de week tegen ondermijning in Noord- en Oost-Gelderland gehouden. In Hattem zijn inwoners via de gemeentelijke communicatiekanalen opgeroepen alert te zijn op signalen van ondermijning en te melden bij de politie, gemeente of Meld Misdaad Anoniem.

In juli hebben we samen met o.a. de Veiligheidsregio een preventieve integrale controle georganiseerd op het H2O-bedrijventerrein. Deze controle helpt bij het naleven van wet- en regelgeving en we investeren met deze controle ook in een kwalitatief goed en veilig bedrijventerrein dat positief bijdraagt aan de leefomgeving. Daarnaast schrikken dit soort controles malafide ondernemers of criminelen af en verminderen ze het risico dat zij zich hier vestigen. Tijdens de controle zijn geen overtredingen geconstateerd.
We blijven aandacht vragen voor het thema ondermijning’, aldus de woordvoerder.

HattemNieuws
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in