Omwonenden toekomstige Parkstaete worden bijgepraat

Omwonenden van het toekomstige Parkstaete aan de Nieuweweg zijn uitgenodigd voor een inloopavond in het stadhuis op 19 september.
‘Hattemers die terugkomen van vakantie zullen zich dit jaar voor de laatste keer ergeren aan de verkrotting bij de entree van hun woonplaats.’ Dit zei wethouder Koen Castelein 11 juli toen Parkstaete werd gepresenteerd.

Restauranthouder Terrence Ip van Kota Radja meldde toen dat zijn restaurant direct na de zomer naar ’t Heem gaat verhuizen. Directeur van de Van Norel Bouwgroep Hans van Norel over de snelle verhuizing en de start: ‘We kunnen alleen asbestonderzoek uitvoeren als het pand helemaal leeg is. Het ecologisch onderzoek is eind 2022 nog geactualiseerd. Toen zijn er bijvoorbeeld geen vleermuizen aangetroffen. We verwachten op dit gebied eigenlijk geen vervelende verrassingen meer aan te treffen. De bouw zou dan in 2025 kunnen beginnen. In oktober 2026 hopen we de eerste bewoners welkom te kunnen heten. De kans is groot dat dat Hattemers zijn, want die krijgen voorrang bij de toewijzing van de woningen.’

HattemNieuws
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in