Herbeleef de sfeer van de Middeleeuwen

Visit Hattem organiseert op zaterdag 9 september Dikke Tinne Festival in de historische binnenstad van Hanzestad Hattem. Tijdens dit unieke Middeleeuwse festival gaan bezoekers terug in de tijd met muziek en kinderspelen van weleer, theater, oude ambachten en ridders en jonkvrouwen. Hoogtepunt is het theaterspektakel De Kooi van Van Wassenaer.  Nieuw dit jaar is de historische Hanzemuur gebouwd uit Kloostermoppen gemaakt door basisschoolleerlingen uit Hattem. Laat je meevoeren terug in de tijd, snuffel tussen de Middeleeuwse koopwaar, proef van Middeleeuwse gerechten, verwonder je over de geneeskunde en gebruiken van vroeger en geniet van interactieve shows.

Activiteiten
Van zelf creatief aan de slag bij pottenbakkers en beeldhouwers tot boogschieten. Er valt van alles te beleven. In de Korte Kerkstraat kunnen kinderen van 12.00 tot 14.00 uur ponyrijden. In de Adelaarshoek is er een heel parcours met Middeleeuwse spelen zoals hoepelen, stuiver schuiven, ringwerpen en nog veel meer. Troubadours en minstrelen laten hun klanken horen en oude ambachten komen tot leven. Interactieve straattheateracts laten je verwonderen over de geneeskunde van vroeger en jonkvrouwen en ridders hebben een kampement opgezet rondom de kerk. Hier ontdek je gebruiken van weleer en worden spannende demonstraties geven. Op het Tinneplein kun je handboogschieten, op het Smaeckplein genieten van lekkers en op het naast gelegen podium kijken naar het theaterspektakel van Van Wassenaer.

Theaterspektakel De Kooi van Van Wassenaer
Het verleden komt tot leven met de vertolking van een bijzonder stukje uit de historie van Hattem. Speciaal voor het festival heeft een werkgroep de ‘Kooi van Van Wassenaer’ nagebouwd en het verhaal van de gevangenneming van Jan van Wassenaer vertaald naar een theaterspektakel. Het stuk, gaat over graaf Jan II van Wassenaer die in 1512 gevangengenomen werd door hertog Karel van Gelre en zijn legeraanvoerder Maarten van Rossum. Van Wassenaer werd opgesloten in één van de torens van het Hattems kasteel: genaamd de Dikke Tinne. Er werd een speciale kooi gebouwd waarin een bed en een tafelZ paste. Hierin heeft Jan van Wassenaer 2 jaar gevangen gezeten. Met een toneelspel door de stad, beleven bezoekers het verhaal van Jan van Wassenaer van zijn gevangenneming tot en met zijn vrijlating.

Kijk voor het hele programma van Dikke Tinne Festival op zaterdag 9 september op: https://www.visithattem.nl/dikke-tinne-festival

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in