vvHattem start wedstrijdseizoen met winst op Wilsum

Eindelijk is het wedstrijdseizoen voor de voetballers weer begonnen. Na zes maanden speelde de eerste selectie van vvHattem een bekerwedstrijd tegen de selectie van Wilsum. Het was voor de voetballers wennen en het begin van de wedstrijd was wat rommelig en onrustig. De rust werd dan ook goed gebruikt om het spel te bespreken.

Via een pass van Felix Noordberger kon Wesley van Winsum nog voor de rust het eerste doelpunt maken. Wilsum ging in de aanval en een voorzet over links viel achter de verdediging van Hattem. De rechtsbuiten van Wilsum bracht de bal goed voor waar zijn teamgenoot de hoek voor het uitkiezen leek te hebben. Doelman Stefan de Weerdt redde echter prima, al moet gezegd dat er tegelijk ook voor buitenspel werd gevlagd.

Na de rust hield Hattem overwicht, hoewel er gevaarlijke counters van Wilsum waren. Na een hoekschop werd een schot van Yannick Rave nog geblokt, maar kwam de bal bij zijn broer Maikel die de bal snoeihard in het dak van doel achter keeper Melanda van Wilsum joeg en daarmee de stand op 2 – 0 bracht.

In het laatste kwartier van de wedstrijd probeerde Hattem de score nog verder uit te bouwen, maar de score bleef onveranderd. Komende weken zal de selectie weer wat uitgebreid worden met jongens die van vakantie of een blessure terugkomen. Trainer Oosterhaar zal dan mogelijk meer spelers aan het werk willen zien als voorbereiding op de start van de competitie. Voor zaterdag 5 september staat de volgende bekerwedstrijd op het programma te weten de uitwedstrijd tegen De Zweef uit Nijverdal. Dit team is overgestapt van het zondagvoetbal (speelde 1e klasse). Voor VV Hattem zal dit een mooie uitdaging zijn om te zien waar het staat. Aanvang van de wedstrijd is 14.45 uur.