Muziekspektakel in parkeergarage

Het Huygens Vocaal Ensemble geeft een theaterconcert in de parkeergarage van Hattem en in Atelier RAW space (Ronald Westerhuis) in Zwolle. Deze performance is mede mogelijk dankzij de belangeloze medewerking van onder andere parkeerservice Hattem.

Het Huygens Vocaal Ensemble verzorgt in samenwerking met diverse instrumentalisten een doorlopende performance van muziek, toneel, beeld- en geluidsfragmenten. Het geheel staat onder leiding van Hans Tijssen. Bij het eerste theaterconcert waren de reacties in de media lovend: ‘Publiek werd van begin tot eind geboeid door klank, geluid, beeld en sfeer’.

Metro New York
Centraal in het programma staat de metro van New York en wel de lijn Coney Island naar Harlem. In het programma maakt de componist Benjamin Britten een reis via deze metrolijn naar zijn collega Gershwin. Onderweg ontmoet Britten diverse collega’s die in New York gewoond en gewerkt hebben en hij belandt in diverse scenes met o.a. straatmuzikanten, een tango orkest en het nachtleven. De basis voor het programma wordt gevormd door kwalitatief hoogwaardig uitgevoerde koormuziek.

Internationaal niveau
De instrumentalisten zijn van internationaal niveau. Onder hen de slagwerker Jan Wolfkamp. Wolfkamp concerteerde over de hele wereld en maakte als eerste furore met elektronische drums en samples. Dirigent Hans Tijssen zal tijdens dit programma acte de presence geven met zijn Blasterbeam. Met dit door hem zelf gebouwde megalomane slag/strijkinstrument van meer dan 4 meter lengte, zal hij het publiek verbazen. Een hoogtepunt in het programma wordt het moment dat Jan en Hans hun krachten bundelen. Naast het Huygens Vocaal Ensemble is ook het Huygens Consort te horen. Zij zullen het bijzondere werk Living Room Music van John Cage uitvoeren.

Bron: www.blasterbeam.nl

Afwisselend programma
Het theaterconcert omvat een zeer afwisselend programma met muziek uit verschillende tijden en in diverse stijlen. Er worden werken uitgevoerd van Australiër Stephen Leek, Engelsman Benjamin Britten, Rus Peter Iljitsch Tsjaikowsky, Noord-Amerikaan Leonard Bernstein en Zuid-Amerikaan Astor Piazolla.
Jan Veldsink is verantwoordelijk voor alle theatertechniek.

Het concert vindt plaats op vrijdag 13 september in de parkeergarage van Hattem (Koestraat 21, Hattem) en begint om 21.00 uur. De toegang is gratis. Wel is er bij de uitgang een collecte.

Tweede uitvoering in Zwolle
Op zondag 15 september kunnen mensen die de voorstelling hebben gemist, of wellicht nogmaals willen meemaken, naar Atelier RAW space van Ronald Westerhuis (Willemsvaart 21, Zwolle). Aanvang van deze uitvoering in Zwolle is 16.00 uur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in