Hoe onderhoud je tuinmeubelen?

Wanneer de lente aanbreekt en je kunt weer genieten van de eerste zonnige dagen, dan wordt het tijd om weer buiten te zitten. Hiervoor moet je natuurlijk wel een leuke tuinset hebben. Met een van Van der Garde tuinset, heb je de tuintafel en tuinstoelen mooi bij elkaar en geniet je hier vele jaren van. Mits je de tuinset goed onderhoud natuurlijk. Begin de lente daarom altijd met het onderhouden van je tuinset. Je maakt je tuinset hiermee klaar voor de rest van de zomer en je waarborgt een lange levensduur. Het onderhoud is afhankelijk van het type materiaal dat voor de tuinset gebruikt is.

Houten tuinmeubelen
Na verloop van enkele jaren kunnen houten tuinmeubelen er erg verweerd uitzien. Nu zijn de Van der Garde tuinsets van hout van hoge kwaliteit, maar onderhoud blijft altijd nodig. Ook verkleurt hout doorgaans. Het standaard bruine hout wordt na verloop van tijd grijs van kleur. Vergrijzing is een natuurlijk proces en verkort de levensduur niet. Als je de grijze kleur niet mooi vindt, behandel de tuinset dan met een lak. Voor het onderhouden van verweerde houten tuinmeubelen schaf je een speciale houtreiniger aan. Dit breng je met een borstel aan en laat dit 10 minuten inwerken. Daarna kun je de meubels afspoelen (met een tuinslang en geen hogedrukreiniger). Laat het hout drogen en kijk 24 uur later hoe je tuinmeubelen eruit zien. Zijn ze toch nog vuil? Je kunt de behandeling herhalen. Zijn je tuinmeubelen schoon geworden? Dan kun je ze zo laten of lakken.

Kunststof tuinmeubelen
Kunststof staat erom bekend dat je hier weinig onderhoud aan hebt en toch zijn je tuinmeubelen zeer duurzaam. Onderhoud is relatief gemakkelijk, door je kunststof tuinmeubelen vochtig te reinigen. Wel zijn er speciale sprays op de markt, waarmee je je kunststof tuinset kunt behandelen. Dit voorkomt het verweren van het kunststof. Vuil en vocht trekt veel minder gemakkelijk in het materiaal.

Metalen tuinmeubelen
Een tuinset van metaal is in principe onderhoudsvrij. Er kunnen hiervoor verschillende soorten metaal voor gebruikt worden. Heb je een tuinset van gegalvaniseerd metaal, dan zit er op het metaal een laagje zink. Dit voorkomt doorroesten. Enkel met een vochtige doek afnemen is eigenlijk het enige onderhoud. Hetzelfde geldt voor gepoedercoat metaal. Ook deze poedercoating geeft bescherming tegen corrosie. Wel kunnen hier krasjes in ontstaan en hier kan roest aan voorkomen. Behandel de krasjes met een lakstift en onderhoud het tuinstel door met een vochtige doek af te nemen. Tenslotte zijn er nog de populaire aluminium lichtgewicht tuinmeubelen. Net zoals met alle andere metalen tuinmeubelen, geldt dat een vochtige doek het belangrijkste onderhoudsmiddel is. Door het aluminium met een speciale coating of protector te behandelen, voorkom je verkleuring.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in