Zomerpaketten voor kinderen uit gezinnen met laag inkomen

Stichting Leergeld Noord-Veluwe reikt, in samenwerking met de gemeente Hattem en Stichting De Fontein, begin juli zomerpakketten uit aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Stichting Leergeld maakt activiteiten mogelijk omdat het belangrijk is dat álle kinderen mee kunnen doen!

Wethouder Carla Broekhuis-Bonte vindt de activiteiten van Stichting Leergeld erg belangrijk: ‘Voor kinderen die opgroeien in een gezin dat weinig te besteden heeft, is er vaak geen geld voor een zorgeloos dagje pret, een middagje naar het zwembad of een ijsje op het terras. Van Stichting Leergeld en Nationaal Fonds Kinderhulp krijgen ze daarom aan het begin van de zomervakantie een Zomerpretpakket: een rugzak vol leuke zomerspullen. Een onbezorgd dagje pret in een pretpark bijvoorbeeld. Een uitje naar de bioscoop, een leesboek, een waterpistool, voetbal en nog veel meer. Dingen die voor veel mensen heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen écht het verschil gaan maken deze zomer. Zodat zij na de vakantie op school óók iets leuks kunnen vertellen over hun watergevechten en andere avonturen.’

Voor de zomer van 2021 zijn er speciale pakketten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot 17 jaar. Daarnaast verzorgt de Hattemse Stichting De Fontein een speciaal pakket voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. De pakketten worden aan het begin van de zomervakantie aan huis rondgebracht bij de gezinnen die bij Leergeld bekend zijn. Voor de kinderen tussen de 2 en 5 jaar zijn er een aantal extra pakketten beschikbaar. Interesse? Ga dan langs bij boekhandel De Fontein, Kerkstraat 32. Maar op = op.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in