Tentoonstelling ‘de Schilderijententoonstelling’ in stadhuis

Tot en met 24 mei is er een schilderijententoonstelling in hal van het stadhuis. Aanleiding is het concert De Schilderijententoonstelling van Mussorgski, dat door de Christelijke Muziekvereniging (CMH) op zaterdag 20 april is gegeven. In de aanloop daar naar toe zijn er door Hattemers tijdens workshops 176 schilderijen gemaakt.

Omdat de CMH overweldigd was door de grote hoeveelheid deelnemers en de kwaliteit van de schilderijen, vond zij een tentoonstelling een goed idee. Zo kunnen meer mensen nog langer genieten van wat er gemaakt is.

Selectie
De selectie hiervoor hebben de leden niet zelf gedaan, omdat ook eigen leden schilderijen hebben gemaakt. Daarom heeft de CMH Bruno Barat, de voormalig kunstgalerijhouder en kunsthandelaar uit de Kruisstraat, gevraagd om een selectie te maken.
Hij heeft alle schilderijen goed bekeken (geheel anoniem en onafhankelijk) en daar is een selectie van twaalf schilderijen uit voorgekomen, van elk deel van het muziekstuk De Schilderijententoonstelling een exemplaar.

Barat heeft gelet op verschillende aspecten en bij elk schilderij waren er weer andere redenen om die te selecteren. Bijvoorbeeld de compositie, of het goed bij het thema past en in het geheel van de selectie, de eenvoud, of het hem raakte, de afwisseling in soort schilderij en de schildertechniek, etcetera. Het is een doorsnee geworden van alle deelnemers, van jong tot oud en van ervaren tot onervaren kunstenaar.

Er liggen ook programmaboekjes met meer informatie over het concert en de CMH als vereniging. Deze kunnen meegenomen worden.

2 REACTIES

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in