sv Hatto Heim houdt hoop levend op klassebehoud

Door een verrassende en zwaar bevochten, maar verdiende overwinning op Be Quick’28 heeft Hatto Heim zichzelf een grote dienst bewezen. De hoofdmacht van Hatto Heim deed dat met een 1-2 overwinning, waarbij Twan van Rijssen en Roan Admiraal scoorden voor Hatto Heim.

De eerste helft
Scheidsrechter Schoonhoven gaf het startsein om 14:30 uur op het zonovergoten sportpark van het Zwolse Be Quick’28. Supporters van Hatto Heim waren in grote getale aanwezig bij deze voor beide partijen belangrijke wedstrijd. De eerste 15 minuten golfde het spel wat heen en weer zonder grote kansen. Hatto Heim, dat thuis nog met 4-0 klop kreeg, was voorzichtig en wilde dit met een strakke organisatie voorkomen. Toch was de eerste mogelijkheid voor Hatto Heim in de 18e minuut, Rowan Mensink onderschepte de bal en zette Twan van Rijssen op het spoor richting doel maar hij miste de rust en nauwkeurigheid. Be Quick zette de achterhoede van Hatto Heim direct onder druk als die wilde opbouwen en dat ging vaak ook maar net goed. Terwijl door het hoge druk zetten er juist veel ruimte lag achter de middenvelders van Be Quick. Als dan toch de lange bal eerder werd gespeeld kon er door Hatto Heim geen voordeel uitgehaald worden omdat de middenvelders Mensink en van Dijk in de eigen laatste linie bleven hangen.Rond de 30e minuut een aantal mogelijkheden voor Hatto Heim, Twan van Rijssen schiet weer net naast, maar is dichtbij een doelpunt en de veel werk verzettende Jesse Winkelaar geeft een mooie pass op de vrijstaande Bram Neuteboom, maar die had het vizier helaas niet scherp staan en schoot naast. In de 33e minuut ging Elnathan van Dijk in de fout door met te veel risico in de laatste linie balverlies te lijden, Be Quick kon hier niet van profiteren. In de 39e minuut heeft Hatto Heim een corner die afgeslagen wordt door de verdediging van Be Quick. De bal komt voor de voeten van Ward Willemsen die een mooi gedrukt schot afvuurt vanaf zo’n 20 meter. Dit schot smoort in de vele verdedigende benen.Vlak voor rust wordt linksback Aron Winkelhorst aangespeeld en krijgt de bal op een presenteerblaadje om af te vuren op het doel van Be Quick. Helaas maakt Winkelhorst een andere keuze en blijft de ruststand 0-0.

De tweede helft
In de 2e helft probeert Hatto Heim toch iets meer richting de helft van Be Quick te komen. Ze proberen nog wat dichter op de huid van de tegenstander te zitten. In de 56e minuut een corner voor Hatto Heim die door Rowan Mensink strak hoog voorgegeven wordt, de inlopende Michel Koridon kopt de bal vanaf 10 meter net naast. Be Quick krijgt in de 58e minuut een corner. Hier komt niet direct wat uit maar door balverlies wordt de bal opnieuw ingebracht en komt voor de voeten van centrale verdediger Quinten Jony van Be Quick’28 en die scoort de 1-0. Waar bij de thuis wedstrijd tegen Be Quick Hatto Heim het erbij liet zitten gebeurde dat nu niet en ging Hatto Heim nu op zoek naar de gelijkmaker. In de 63e minuut een snelle uitval van Hatto Heim via Winkelhorst die Bram Neutboom aanspeelt, die geeft een puike voorzet die door Twan van Rijssen op waarde wordt ingeschat en goed wordt ingekopt, 1-1. Idem in de 65e minuut, Rowan Mensink breekt goed en snel uit en speelt Neuteboom aan die een goede voorzet geeft, maar zonder te kijken, helaas kon er niemand zo snel meekomen. Hatto Heim kreeg verschillende mogelijkheden in deze periode. De laatste 15 minuten ziet Be Quick toch kans, door een aantal wissels, om Hatto Heim vast te zetten op eigen helft maar Hatto Heim houdt de 1-1 vast. De laatste 10 minuten kan Hatto Heim toch weer een aantal keren goed uitbreken waar beide backs Noah Brommer en de ingevallen Gerben van der Worp een belangrijke rol hebben. Maar ook Elnathan van Dijk speelt in deze periode dreigend en goed. Dan in de 84e minuut een corner voor Hatto Heim die tot ieders verbazing eenvoudig door de vrijgelaten centrale verdediger Roan Admiraal ingekopt kan worden en de 1-2 staat op het scorebord. In deze laatste fase lijkt er wat geknakt bij Be Quick en worden ze niet echt gevaarlijk meer. Scheidsrechter Schoonhoven uit Oostendorp laat lang doorspelen maar na 7 minuten blessuretijd blaast hij toch het eindsignaal en boekt de ploeg van Coach van Walderveen een belangrijke overwinning en blijft het spannend in de 2e klasse I.

De volgende wedstrijd is thuis op 13 mei tegen WVF.