Vakantietijd, tijd voor e-books!

In mei beginnen veel mensen na te denken over de vakantie. Eén van de onderwerpen is het aantal boeken dat meegenomen kan worden. Vakantietijd is immers voor veel mensen de tijd om eens lekker te ontspannen met een boek. Ieder lid van de bibliotheek kan 10 e-books tegelijk lenen.

De Bieb heeft zo’n 17.000 e-books die leden van de bibliotheek gratis kunnen lenen. De e-books leen je via onlinebibliotheek.nl/e-books. Er zijn boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen, zowel romans als informatieve boeken; alle genres. Voor het lenen van e-books moet je een account aanmaken.

Digitaal spreekuur
Hulp nodig bij het lenen van e-books, of het aanmaken van een account? Dan biedt het digitaal spreekuur van de bibliotheek uitkomst! Iedere maand is er een Digitaal Spreekuur in iedere gemeente van het werkgebied van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Dat spreekuur is ook voor vragen over het online reserveren van bibliotheek boeken, het installeren van de Bibliotheek App, online cursussen, online luisterboeken of voor vragen of het oplossen van kleine problemen en tips en trucs voor tablets en iPads.

De medewerkers van de Bibliotheek geven tijdens deze digitale spreekuren persoonlijke, 1 op 1 uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis. Neem wel je eigen tablet, smartphone of e-reader en laptop mee! Het Digitaal Spreekuur is geen cursus. Je kunt zo aanschuiven en koffie/thee en wifi zijn gratis.

In Hattem is het eerstkomende spreekuur op maandag 7 mei van 14.00 – 17.00 uur.