Wil jij je huis verduurzamen? Denk dan aan deze drie tips!

We kunnen er met zijn allen niet meer omheen, de aarde warmt op en we moeten nu echt wat gaan doen. Elke stap verduurzaming geldt, of het nou een kleine of een grote stap is en iedereen kan zijn eigen steentje bijdrage. Zo kun je al beginnen met het verduurzamen van je eigen huis. Met deze drie tips zorg jij ervoor dat jij jouw steentje bijdraagt aan het verduurzamen van de aarde!

Kitten, kitten en nog eens kitten
Mensen gaan er snel vanuit dat het niet tocht in hun huis, maar toch kan er door elk klein gaatje of kiertje koude lucht naar binnen komen. Nu lijkt een klein kiertje misschien geen probleem, maar ook hier ontsnapt er warme lucht uit je huis. En hoe meer lucht er ontsnapt, hoe meer je moet gaan stoken, en dit is wat je juist wil voorkomen.

Daarom is het belangrijk dat je zoveel mogelijk van deze gaatjes en kiertje dicht kit. Ga eens langs alle muren en voel of er ergens koude lucht vandaan komt. Kom je er eentje tegen? Spuit hier dan een klein beetje kit in, zodat de warme lucht hier niet meer uit kan ontsnappen

Haal energie uit de zon
Je komt ze steeds meer tegen en bijna alle daken liggen er vol mee, zonnepanelen. Zonnepanelen wekken energie op en zo kun je energie uit de zon halen op een duurzame manier. Heb je nog geen zonnepanelen op je dak liggen? Maak dan eens een afspraak met zonnepanelen Zwolle om te kijken wat mogelijk is voor jouw huis!

Heb je geen plek voor zonnepanelen of heb je een andere reden waarom je liever geen zonnepanelen op je dak wilt? Dan kun je nog steeds energie uit de zon halen. Tegenwoordig heb je verschillende zonneparken of worden er daken van boeren volgelegd met zonnepanelen waar jij energie van kunt halen. Dit wordt ook wel het huren van zonnepanelen genoemd en zo ben je toch duurzaam bezig!

Vervang je CV-ketel door een warmtepomp
In de nieuwste huizen die nu gebouwd worden kom je ze nauwelijks meer tegen, CV-ketels. Ze zijn vervangen door warmtepompen. Deze zijn een stuk zuiniger dan CV-ketels. Dit houdt dus in dat je huis een stuk duurzamer is wanneer je op zolder een warmtepomp hebt staan dan wanneer er een CV-ketel hangt.

In oude huizen hangen voornamelijk nog CV-ketels. Wil je je huis verduurzamen en ook geld besparen? Vervang dan je CV-ketel voor een warmtepomp! Er zijn daarnaast nog heel veel andere mogelijkheden om je huis te verduurzamen, maar met deze drie tips heb je al een grote stap gemaakt de goede richting op!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in