Wordt het al een beetje voorjaar in Hattem?

Deze week wordt met een noorden- tot noordoostenwind vrij koude lucht aangevoerd. De temperatuur blijft de eerste dagen onder de 10 graden en in de nacht vriest het. Later in de week is het iets minder fris en in het weekend wordt het zonniger en zachter!

De Nationale Vogelweek van de Vogelbescherming is dit jaar geannuleerd, maar onze fotografen zijn regelmatig voor je op stap om je iets van het voorjaar te laten zien. Vandaag is dat de ijsvogel. Hij wacht ook op mooie lentedagen. De ijsvogel is heel schuw en laat zich weinig laat zien, maar werd vandaag in Hattem door de camera gevangen. “Locatie geef ik niet door in verband met de verwachten drukte en de te handhaven 1,5 mtr.”, zo laat de fotograaf weten. šŸ™‚

IJsvogel heeft niets met ijs
Een ijsvogel houdt helemaal niet van de winter. In vroeger tijden was z’n Germaanse naam “Eisenvogel” ofwel ijzeren vogel. Zijn metaalblauwe rugkleur kwam overeen met die van ijzeren sieraden. Later veranderde, door wijzigingen in de techniek, de kleur van ijzer en had de vogelnaam er eigenlijk geen binding meer mee. Door het gedrag van de vogel in de winter kwam men op de gedachte de naam in te korten tot Eisvogel – IJsvogel. ’s Winters zitten ijsvogels vaak bij een wak te wachten om een visje te verschalken. Het is hun enige voedsel en dat is in tijden van vorst een probleem.

1,5 meter
Nog even over het thema 1,5 meter. Natuur stuur je niet. Deze foto’s uit Hattem spreken voor zich.

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in