“Vanuit Bethlehem naar de wereld”

Op maandag 9 april is er in Zwolle een studiebijeenkomst met de baptistenpredikant Naim Khoury uit Bethlehem. Khoury is op uitnodiging van Christenen voor Israël in Nederland. Het thema is ‘Vanuit Bethlehem naar de wereld.’ Ds. Naim Khoury vormt samen met zijn vrouw Elvira het voorgangersechtpaar van de First Baptist Church in Bethlehem. In de geboorteplaats van Jezus hebben christenen het zwaar onder het bestuur van de Palestijnse Autoriteit. Toch zijn Naim en Elvira Khoury vastberaden om het evangelie te brengen aan hun stadsgenoten.

Maar het is moeilijk om als christen te leven in de geboorteplaats Jezus, onder de druk van de PA. Er emigreren veel christenen en verlaten dus Bethlehem. En dat is slecht voor de hele gemeente.

Van buitenaf proberen de Israëli’s hun grenzen te beveiligen om zich te beschermen tegen zelfmoordaanslagen. Naim en Elvira Khoury brengen de boodschap van vrede en liefde en harmonie, in een omgeving van haat tegen Israël, en proberen de mentaliteit veranderen.

Aanslag
Ds. Khoury en zijn ruim 250 Palestijnse leden tellende gemeente ervaren een bijzondere liefde voor het Joodse volk. Door hun Palestijnse landgenoten worden ze vaak verguisd omdat ze het Joodse volk liefhebben. De gevolgen zijn niet uitgebleven: er is al vaak een aanslag gepleegd op de kerk van ds. Khoury. Het komt regelmatig voor dat Arabische christenen de terreur tegen Israël toejuichen.

Ds. Khoury is een boeiende spreker en houdt steeds een indringend betoog. In de loop van de avond is er verkoop van producten uit Israël.

De bijeenkomst vindt plaats in De Zuiderhof, Troelstralaan 25 in Zwolle. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis.