InteraktContour ontvangt duofiets voor mensen met hersenletsel

De dagbesteding van InteraktContour in Hattem heeft de nieuwe elektrische duofiets feestelijk in gebruik genomen. Hierbij waren de donateurs aanwezig die de aanschaf van de fiets mogelijk maakten.

Gerard, deelnemer van de dagbesteding en fervent fietser, nam de duofiets officieel in ontvangst. Hij is heel blij met deze fiets: ”Op een gewone fiets val ik om. Met de duofiets kan ik op de fiets de natuur in.”

Eind vorig jaar won InteraktContour via de Stichting voor Elkaar van Univé Stad en Land een bedrag van
€ 5.000,- voor de duofiets. De Lionsclub Hattem vulde dit aan met een bedrag van € 2.391,-. Na de donatie van € 2.600,- door Stichting Vrienden van InteraktContour was de fiets binnen handbereik.

Fietsspeciaalzaak Gaperslanden en Veltkamp Tweewielers boden aan het resterende bedrag te betalen en ook nog 2 jaar onderhoud te geven. Zo kon dagbesteding Hattem de duofiets aanschaffen.

Door bewegen langer zelfstandig
“Bewegen is heel belangrijk voor mensen met hersenletsel. Hierdoor verbeteren zij hun conditie en motoriek waardoor zij in het dagelijks leven veel zelfstandig kunnen blijven doen. Mensen met hersenletsel zijn door een lichamelijke beperking vaak niet meer in staat om alleen te fietsen. We zijn de donateurs daarom dankbaar dat we door hun gulle giften de duofiets konden kopen. Bij de dagbesteding in Hattem bieden we naast fietsen, mensen met hersenletsel de mogelijkheid om te zwemmen en te fitnessen onder begeleiding.” vertelt Wilma Mensink, begeleider bij InteraktContour.

Ook bewegen onder begeleiding?
Heeft u hersenletsel en wilt u weten of beweging onder begeleiding iets voor u is? Neem dan contact op met Laura Heuver van dagbesteding Hattem via 06 – 82 94 64 42 of mail naar hattem@interaktcontour.nl