sv Hatto-Heim en VSCO’61 delen de punten

Op zaterdag 28 januari werd de voetbalwedstrijd tussen sv Hatto-Heim en VSCO’61 uit Oosterwolde gespeeld. Voor dat de wedstrijd begon was er 1 minuut stilte in verband met het overlijden van een zeer gewaardeerd lid Frank Kraan. Nadat de wedstrijd was begonnen liet Hatto-Heim direct zien wat de bedoeling was die middag… punten pakken.

Wedstrijdverloop eerste helft
In de vierde minuut was het direct al raak, Bram Neuteboom ging over links goed door en zijn voorzet werd knap ingekopt door Twan van Rijssen: 1-0. Direct daartegenover volgde een uitval van VSCO met een voorzet over links werd, maar die werd net gemist door Luca Veldhoen. Doordat sv Hatto-Heim veel druk op de bal zette, konden “Kanaries” niet in hun spel konden komen. Met resultaat, want Jesse Winkelaar veroverde de bal, gaf een voorzet die via Rowan Mensink ging en leek even te zijn geblokt door een verdediger. De bal rolde alsnog precies in de voeten van Elnathan van Dijk die de bal in het aller uiterste hoekje van de goal schoot. Django van der Landen was kansloos en zo kwam de 2-0 op het scorebord. Een volgende poging wist hij echter wel te voorkomen.

Net voor rust
Hatto-Heim was de bovenliggende partij maar moest oppassen voor de kleine speldenprikjes van VSCO, met name via Hans van Renselaar en Thomas van de Kolk. In de 38e minuut was het toch raak voor de mannen uit Oosterwolde. Er werd een mooie aanval opgezet door Luca Veldhoen, zijn voorzet werd knap afgerond door Jan van ’t Oever. Net voor de rust was er nog een kans op de 3-1, maar ook die werd voorkomen.

De tweede helft
In de tweede helft was het direct Bram Neuteboom die een schot af vuurde, maar de bal belandde op het dak van het doel. VSCO kwam beter in zijn spel en het was Robin van Dijk die nog de 2-2 kon voorkomen door knap in te grijpen op een kans van een speler die er door was. Het was een open wedstrijd het publiek wat massaal was komen kijken hoefde zich geen minuut te vervelen. Kansjes waren er voor beide teams maar de keepers hadden het niet erg moeilijk in deze fase van de wedstrijd. En dan.. in de 80e minuut valt plotseling toch de 2-2.

Einde
Het slotakkoord deze middag was voor keeper Django van der Landen van VSCO. Hatto-Heim kreeg een vrije trap diep in blessuretijd. Robin van der Ziel schoot de bal richting de kruising, maar met een katachtige redding bokste de keeper van VSCO de bal uit zijn doel. Scheidsrechter Braaksma uit Borne floot in de 95e minuut voor het einde van de wedstrijd. Slotconclusie is dat beide teams weinig opschieten met ieders een punt, maar gezien de gehele wedstrijd wel de juiste uitslag. De “Kanaries” bleven na afloop nog gezellig in het clubhuis hangen om te genieten van het optreden van Willem van Hooren.

Volgende week staat er weer een erg lastige uitwedstrijd in Lelystad voor Hatto-Heim op het programma, dat op bezoek gaat bij koploper Batavia’90. Aanvang van deze wedstrijd is om 15.00 uur.