Hoe gaan gemeenten in dialoog met jongeren?

Van 1 tot 5 februari is de Boostweek. Een week waarin gemeentebestuurders in gesprek  gaan met kinderen en jongeren, op wie corona onevenredig veel impact heeft. De VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) heeft hiervoor een oproep gedaan, omdat de VNG wil dat gemeenten een boost geven aan deze belangrijke dialoog.

Volgens de VNG is een dialoog met jongeren hard nodig vanwege de coronamaatregelen. “Corona is voor iedereen een ongekende situatie, ook voor besluitvormers. Als jongeren de afwegingen van besluitvormers beter begrijpen, snappen ze waarschijnlijk beter waarom bepaalde maatregelen worden genomen die van invloed zijn op hun leven. Ook is de kans groter dat zij zich aan deze maatregelen houden. Maar ook de besluitvormers kunnen leren van een dialoog met jongeren. Zij kunnen zich dan beter inleven in de jongeren.”

Burgemeester Zwolle
Peter Snijders, de burgemeester van Zwolle, heeft aan alle leerlingen van de Zwolse scholen een brief geschreven. Veel Hattemse jongeren gaan in Zwolle naar het voorgezet onderwijs en deze leerlingen hebben deze brief ook gekregen. De Zwolse burgemeester doet in de brief een beroep op de jongeren op niet mee te doen aan de rellen.

Gemeente Hattem
Ook de gemeente Hattem heeft oog voor jeugd en jongeren. Er zijn extra activiteiten die voor hen worden georganiseerd in samenwerking met SWH en de buurtsportcoaches. Zo organiseren de buurtsportcoaches sportieve activiteiten voor de leerlingen in de basisschoolleeftijd. En voor jongeren was er in de kerstvakantie de mogelijkheid om mee te doen aan een Escaperoom. De deelname aan de escaperoom gebeurt in groepjes. In totaal zijn hiervoor 50 codes aangevraagd voor groepjes die wilden deelnemen.

Hattemers in coronatijd
In het programma ‘Hattemers in coronatijd’ van maandag 1 februari is wethouder Hospers te gast. Met hem zal dan worden gesproken over de activiteiten die de gemeente Hattem voor jeugd en jongeren organiseert en of en hoe de gemeente met deze doelgroepen in dialoog gaat.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in