Nina Wolf is voorleeskampioen van Hattem

De voorleeswedstrijd van de Bibliotheek in Hattem is gewonnen door Nina Wolf van de Van Heemstraschool. Alle 6 basisscholen in Hattem namen dinsdagavond deel aan de lokale ronde van de Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen voorlazen aan een volle zaal.

De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen waren Charella Spijkerman van De Vlonder, Anniek van ’t Holt van de Jan Jaspersschool, Roos Hollander van de Sint Andreasschool, Tim van der Velden van Het Palet en Esther Spannenberg van De Zaaier.

Boeiend
Bij de Bieb in de Marke zaten medeleerlingen, ouders en leerkrachten om hun eigen kampioen aan te moedigen. Bij de voorleeswedstrijd lazen de leerlingen voor uit een door hen zélf gekozen boek. De voorleeskampioenen wisten het publiek te boeien met de verschillende verhalen.

Goed leestempo
Winnares Nina Wolf las voor uit ‘Operatie Zeer Ernstige Ramp’ van Tosca Menten. Dit is een bizar verhaal dat door Nina werd voorgelezen met rustige stem, ontspannen in de stoel en fijn om naar te luisteren. Juist door het rustige voorlezen bracht Nina het verhaal heel overtuigend over op het publiek. Haar goede leestempo gaf voor de jury de doorslag. Nina gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze Hattem zal vertegenwoordigen.

Spandoekenwedstrijd
De spandoekenwedstrijd werd gewonnen door de Jan Jaspersschool. Zij hebben hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Anniek van ’t Holt en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.


Wethouder Carla Broekhuis met winnares Nina Wolf


 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in