I Believe met ‘Response’ en ‘Double-Four’ in Andreaskerk Hattem

Op zaterdag 9 februari wordt een kennismakingsconcert gegeven door de gospelkoren ‘Response’ uit Zwolle en ‘Double-Four’ uit Hattem. Het concert ‘I Believe’ is in de Grote of Andreaskerk. Het is een gospelconcert van twee koren die als belangrijkste drijfveer hebben het groot maken van Jezus Christus en God de Vader door muziek en zang.

Beide koren hebben elkaar in 2017 ontmoet tijdens een Kerstoptreden in Isala Zwolle. Na dit optreden zijn er gegevens uitgewisseld en ontstond het idee om samen een concert te geven.

“Weerklank”
Response is een gospelkoor uit Zwolle. De naam Response betekent ‘Weerklank’. Dit geeft aan waar de zangers met hun koor voor staan: de grote liefde van God die ‘weerklank’ heeft gevonden in hun harten. Daarvan willen zij zingen en zo uiting geven van hun dankbaarheid voor de verlossing door Jezus Christus.

Dubbel mannenkwartet

Double-Four is een dubbel mannenkwartet dat over het algemeen a capella vierstemmig zingt. Het kwartet is vier jaar terug begonnen als een gelegenheidskoor met acht neven. Twee neven zijn gestopt maar deze plekken zijn ingenomen door twee vrienden. Over het algemeen zingen zij geestelijke liederen van psalmen en opwekking tot Negro`s. De belangrijkste drijfveer is het groot maken van Jezus Christus en God onze Vader.

Repertoire
Response en Double-Four hebben samen de intentie om de Naam van God groot te maken door muziek en zang. En dat dit op verschillende manieren kan, laten zij horen tijdens het kennismakingsconcert. Beide koren laten hun eigen repertoire horen, maar zij zingen ook een paar nummers samen.

Renovatie
Het concert op zaterdag 9 februari begint om 20.00 uur in de Grote of Andreaskerk. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis, maar er is wel een deurcollecte. En die komt ten goede aan de renovatie van de Andreaskerk.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in