Eva Jinek adopteert eerste lammetje schaapskooi Renderklippen

Presentatrice Eva Jinek, onlangs uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar, heeft het eerst geboren lammetje van de schaapskudde Heerde/Epe geadopteerd. Dinsdagmiddag was zij in de schaapskooi op de Renderklippen aanwezig om het lam uit handen van schaapherder Lammert Niessing aan te pakken en te knuffelen.

Eva gaf het lam de naam Cocci Lenteui en liet het lammetje aaien door de aanwezige kinderen. Om het vervolgens snel terug te geven aan de luid mekkerende moeder.

Het lammetje is een meisje en maakt volop kans om deel uit te blijven maken van de kudde, vertelde Lammert aan de Eva Jinek, die overigens gek is op dieren. Jinek is een echte poezenfan, maar in haar jeugd maakten ook een kauw, muizen en hamsters deel uit van haar leven.

“Mijn droom is om ooit buiten te wonen met geiten en schapen in de wei”, vertelde ze aan de schaapherder. “Dan moet je naar de Veluwe komen”, gaf Niessing haar ongevraagd advies. Eva Jinek volgt met haar adoptie van het eerst geboren lammetje onder andere Piet Paulusma, Jacco Ëltingh, de dj’s Coen en Sander en Sabine Uitslag.

Bij de schaapskudde Epe/Heerde waren bij het bezoek van Eva Jinek twaalf lammetjes geboren. De schaapherder verwacht er totaal zo’n 130 te kunnen verwelkomen. En ook die lammetjes kunnen geadopteerd worden. Dat kan via www.schaapskudde-epe-heerde.nl. Voor de adoptieouders worden regelmatig knuffelmiddagen gehouden.

Foto: mediapartner Omroep Gelderland