Gina Guldenaar lijsttrekker voor HattemCentraal

Gina Guldenaar is door het bestuur van HattemCentraal verkozen tot lijsttrekker. HattemCentraal is de eerste lokale politieke partij van Hattem en zal deelnemen aan de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

De partij is dan wel nieuw, maar Gina is bepaald geen onbekende in de Hattemer politiek. Zij zit al jarenlang in de gemeenteraad. Aanvankelijk zat zij in de raad namens de VVD maar in mei dit jaar trad zij samen met Albert de Boer, het andere VVD-raadslid, uit de VVD. Beiden zijn verder gegaan als zelfstandige lokale partij onder de naam HattemCentraal waarvan Guldenaar fractievoorzitter is.

Vernieuwend
Ondanks de ervaring wil HattemCentraal vooral vernieuwend zijn, met name op het gebied van participatie naar de inwoners, ondernemers en verenigen toe. Voorzitter Ad Spakman zegt daarover: “Gina heeft een uitgesproken visie hoe een lokale politieke partij samenwerkt met haar inwoners. Dit blijkt alleen al uit de manier waarop het conceptverkiezingsprogramma is samengesteld. Gina en de fractie hebben dit per thema, samen met inwoners van Hattem uitgewerkt. Op deze manier wil HattemCentraal ook echt een partij zijn die staat voor de onderwerpen die spelen in Hattem en die belangrijk zijn voor haar inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners.”

Hattem heeft volgens Spakman belang bij een lokale partij, die onafhankelijk is van de landelijke politiek. “Een lokale partij kan de focus houden op wat belangrijk is voor Hattem zonder de last van provinciale of landelijke loyaliteit. HattemCentraal wil de stem zijn van de lokale inwoners in de raadszaal en gaat voor het algemeen belang van onze inwoners.”

Doorstroom op de woningmarkt
Om te weten wat de wensen van de inwoners van Hattem zijn, wil Gina wederom de wijken in en het gesprek aangaan met bewoners. Uit de eerste bijeenkomsten is al duidelijk geworden dat de doorstroom op de woningmarkt in Hattem met stip op de politieke agenda moet komen te staan. De jonge startende Hattemer moet ook in Hattem kunnen blijven wonen. Gina laat weten dat zij vereerd is: “Ik ben trots dat ik lijsttrekker mag zijn van de eerste lokale partij in de geschiedenis van Hattem. Een partij die de kloof wil verkleinen tussen de overheid en de burger; een kloof die ik de afgelopen jaren groter heb zien worden.” Gina doet dit dan ook ‘niet uit idealisme, maar uit noodzaak’. “Het politieke bestuur moet er zijn voor haar inwoners en daarvoor is nodig dat er weer geluisterd wordt naar die inwoners. Mijn streven is om dat met HattemCentraal te bereiken.”

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in