Het ultieme playbook voor een inspirerende kantoorinrichting

Een goed ingericht kantoor is  voor het bevorderen van productiviteit, creativiteit en een prettige werksfeer.
Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kantoorinrichting aan al deze eisen voldoet? In dit artikel geven we je het ultieme playbook voor een inspirerende kantoorinrichting.

1. Bepaal de doelen en behoeften van jouw kantoor
Voordat je begint met het inrichten van je kantoor, is het belangrijk om te bepalen wat de doelen en behoeften zijn van jouw bedrijf en werknemers. Wil je een open werkomgeving creëren waarin samenwerking wordt gestimuleerd, of is het belangrijker om rustige werkplekken te hebben waar werknemers zich kunnen concentreren? Door dit van tevoren goed in kaart te brengen, kun je gerichter op zoek gaan naar de juiste kantoorinrichting.

2. Kies voor ergonomisch meubilair
Een comfortabele en gezonde werkomgeving is belangrijk voor het welzijn van jouw werknemers. Kies daarom voor ergonomisch meubilair, zoals verstelbare bureaus en bureaustoelen die voldoen aan de ARBO-normen. Zo voorkom je lichamelijke klachten en zorg je ervoor dat jouw werknemers prettig kunnen werken. Een goede plek om te beginnen met het uitzoeken van ergonomisch meubilair is bijvoorbeeld Desko.

3. Zorg voor voldoende licht en frisse lucht
Een goede lichtinval en frisse lucht zijn  voor een gezonde werkomgeving. Zorg daarom voor voldoende ramen en goede ventilatie in jouw kantoor. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor voldoende kunstlicht, zodat werknemers ook op donkere dagen goed kunnen werken. Kies bij voorkeur voor LED-verlichting, aangezien dit energiezuinig en duurzaam is.

4. Creëer verschillende werkzones
Een inspirerende kantoorinrichting biedt ruimte voor verschillende werkzones. Denk bijvoorbeeld aan een open werkruimte voor samenwerking, een rustige zone voor geconcentreerd werken en een informele ruimte voor brainstormsessies of informele gesprekken. Door deze verschillende zones te creëren, kunnen werknemers kiezen welke omgeving het beste past bij hun werkzaamheden op dat moment.

5. Voeg groen toe aan je kantoor
Planten op kantoor hebben een positieve invloed op de gezondheid en het welzijn van werknemers. Ze zorgen voor een betere luchtkwaliteit, verminderen stress en verhogen de productiviteit. Zorg daarom voor voldoende groen in jouw kantoorinrichting. Kies bijvoorbeeld voor luchtzuiverende planten of creëer een groene wand.

6. Personaliseer de ruimte
Een inspirerende kantoorinrichting is een weerspiegeling van de identiteit van jouw bedrijf en werknemers. Geef daarom ruimte voor personalisatie, bijvoorbeeld door werknemers hun eigen werkplek te laten inrichten of door kunst en decoratie toe te voegen die passen bij de bedrijfscultuur. Neem eens een kijkje bij kantoorinrichting Desko, dan weet je zeker dat je vindt wat je zoekt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in