VLMH blij met Zonnepark Wielink

Pauliene Mars, voorzitter van de Vereniging Landschap & Milieu Hattem (VLMH) is blij met de komst van Zonnepark Wielink, Zon op ’t Zand.

โ€˜Dat zoiets groots kan op zulke stukjes grond,โ€™ zegt Pauliene enthousiast. โ€˜Het park komt langs de snelweg. Het is nu agrarische grond en de kwaliteit van de grond blijft goed. Wij hebben een reactie gegeven op de zienswijze en onze opmerkingen zijn gehonoreerd en terug te vinden in de plannen. Dat vinden wij heel positief!โ€™

Biodiversiteit
Het resultaat van de opmerkingen van het VLMH is dat de initiatiefnemer van het zonnepark een beheersplan heeft opgesteld zodat biodiversiteit maximaal bevorderd wordt en de grond geschikt blijft voor agrarische doeleinden.

Bloemen en kruiden
Ook zal de grond onder de zonnepanelen worden ingezaaid met kruidenrijk grasmengsel. Randen van de velden die geen opgaande beplanting kennen, worden ingezaaid met bloemrijk en kruidenrijk mengsel. Daarbij vormt begrazing onderdeel van het beheerspakket alsmede extensief beheer, gemengd maaien en verschraling.
Hekwerken rondom de velden worden mosgroen uitgevoerd. Ook zal gekeken worden naar hekwerken die zo weinig mogelijk invloed hebben op de fauna.

Ingelaste Raadsvergadering
Maandag 30 november 2020 vindt een ingelaste Raadsvergadering plaats over het Zon op โ€™t Zand โ€“ zonnepark Wielink. Deze extra vergadering begint om 19.15 uur en is live te volgen op radio en tv-Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in