Rotonde Zuiderzeestraatweg officieel geopend

Vrijdagmorgen hebben wethouder Auke Schipper en Piet Tulner, directeur van H2O, de nieuwe rotonde Zuiderzeestraatweg officieel geopend.

De Zuiderzeestraatweg was toe aan groot onderhoud en dit is gecombineerd met de bouw van een rotonde op de kruising met de Hilsdijk/Oostersedijk. Hier komt ook de hoofdontsluiting voor het Hattemer deel van Bedrijventerrein H2O.

Bomen en struiken
Er zijn lindes, eiken, iepen en beuken aangeplant. Deze bomen en struiken vervangen de bomen die gekapt zijn aan het begin van het onderhoud.


 

2 REACTIES

  1. Graag vraag ik aandacht voor de veiligheid van fietsers bij deze rotonde. Het is een voorrangsrotonde geworden maar dat geldt niet voor het fietspad van de rotonde. Dat betekent dat in een tijd dat we juist fietsers willen beschermen in het verkeer dat fietsers voorrang moeten verlenen aan al het verkeer dat van de rotonde afkomt en ook al het verkeer dat de rotonde op wil rijden. Voor hun veiligheid moeten fietsers dus met de komst van de rotonde net zo lang wachten tot er geen verkeer meer rijdt niet alleen op de rotonde maar ook op de aanvoerwegen van de rotonde. Alle scholieren die vanuit Hattemerbroek naar Zwolle rijden iedere dag moeten dus bij het oversteken van de Hilsdijk achterom kijken of er geen verkeer aankomt dat mogelijk zal afslaan naar de Hilsdijk maar ook moeten ze alle verkeer dat van de Hilsdijk wacht om de rotonde op te rijden voorrang verlenen. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn voor die arme fietsers…..

  2. Bij de rotonde bij de Marke krijgen de fietsers ook voorrang. Is wel zo prettig als je voorrang krijgt. Is het zo dat het buiten de bebouwde kom fietsers moeten afstappen?

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in