Leerhuis over ‘krimpende kerk’

Dat de kerk in Nederland krimpt is geen pessimistisch vermoeden of een voor discussie vatbare inschatting, maar al tientallen jaren een feit. Ook de Noord-Veluwe telde 25 jaar geleden meer kerkleden en kerkgangers dan nu, met onder meer consequenties voor de financiële draagkracht van de betreffende kerkelijke gemeenten.

In de Emmaüskerk in Hattem wordt maandag 10 december een Leerhuisavond gehouden over dit onderwerp, voorbereid door Gert van den Berg en Hans Lambrechts. “Wij willen, als twee nog betrokken kerkleden, graag met jongeren en ouderen in gesprek gaan over de vraag waarom zij zich nog verbonden voelen met de kerk of juist niet meer. Dat doen we in een sfeer van openheid en vertrouwen en met de intentie van elkaar te leren”, delen de beide inleiders mee. Het gesprek wordt gevoerd aan de hand van een aantal vragen en stellingen, die per gespreksronde worden uitgedeeld.

Iedereen die geïnteresseerd is in dit thema is welkom. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt, inclusief pauze, ongeveer twee uur. Opgave vooraf via het mailadres leerhuis@kpnmail.nl wordt op prijs gesteld, maar wie op het laatste moment nog denkt ‘ik wil hierover ook graag meepraten’ kan ook nog aanschuiven.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in