Fietsersbond wil weten waar fietsen veiliger of beter kan in Hattem

Het is een tijdje stil geweest rond de Zwolse Fietsersbond. Als het aan Hans Havinga uit Hattem ligt komt daar de komende maanden verandering in. Samen met een aantal enthousiaste Zwollenaren blaast hij de belangenvereniging voor fietsers in Zwolle en omstreken nieuw elan in. Ze willen dan ook graag weten waar fietsen veiliger of beter kan in en om Zwolle. Daarom hebben ze een online vragenlijst opgesteld en roepen fietsers op om deze in te vullen. 

“De afdeling Zwolle van de Fietsersbond spant zich ook in voor Hattem en naburige gemeenten,” vertelt Havinga. De belangenclub ziet dat steeds meer mensen de auto laten staan en kiezen voor de fiets of het openbaar vervoer. “We hebben wat dat betreft het tij mee. Het wordt steeds drukker op de fietsroutes,” aldus Havinga. “Door middel van de vragenlijst inventariseren we waar fietsers uit Zwolle en de omringende gemeenten last van hebben en wat er goed gaat.”

“We komen graag in contact met andere fietsers uit Zwolle en omgeving om samen aan de slag te gaan,” voegt Ok van der Leij, vrijwilliger van Fietsersbond Zwolle, eraan toe. “We hopen op veel reacties.”

De Zwolse Fietsersbond is actief in Zwolle, Hattem, Heerde en Oldebroek. Inwoners van deze gemeenten kunnen de vragenlijst online invullen. De Fietsersbond zal met de uitkomsten naar de verschillende gemeenten gaan om fietsen veiliger en beter te maken. Het invullen van de enquĂȘte kost slechts enkele minuten en kan ook anoniem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in