Berends & Slump HVV-heren laat kansen onbenut tegen taai VVH

Berends & Slump HVV-heren verzuimde afgelopen vrijdag in Harderwijk het initiatief naar zich toe te trekken tegen een zeer sterk verdedigend 4e team van VVH, met een dit seizoen nog niet eerder vertoonde 4-0-oorwassing voor de Hattemers tot gevolg.

Een wedstrijd om snel te vergeten, die van afgelopen vrijdag. Het enige goede nieuws van de avond was dat Rob van der Meulen weer terug is na een vrij langdurige blessure en het 4 sets volhield. Verder was het ook voor de grootste optimist lastig om lichtpuntjes te vinden. HVV leek uitgeblust na een lange week buffelen op de zaak; de echte wil om te winnen – en de bijbehorende werklust en gretigheid – ontbrak. Te veel balletjes die aan Hattemse kant op de grond vielen, miscommunicatie, slordige passing en te weinig power in de aanval; ja, dan wordt het een moeilijke avond…

Aan de andere kant van het net stonden 6 Harderwijkers die lieten zien hoe het wèl moest: nagenoeg elke Hattemse aanval werd verdedigd en enthousiasme en overtuiging bleven, ook als het eens wat minder ging.

In set 2, nadat de 1e in 25-21 was geëindigd, kreeg HVV toch een serieuze kans om de wedstrijd nog te doen kantelen; Hattem kwam terug van een achterstand van 5 punten en kreeg op 24-25 zelfs een setpunt. Het lukte echter niet de beslissende score te maken en na 26-26 waren de laatste 2 punten voor Harderwijk.

HVV putte geen moed uit de laatste 10 minuten van de 2e set, want in set 3 stond het al snel 6-0 voor Harderwijk. HVV kwam in het vervolg nog wel wat dichterbij, maar een volgende serie punten op rij van VVH was er te veel aan: 25-18.

HVV kreeg het in set 4 niet meer voor elkaar om dan in ieder geval de eer nog te redden en een setje te pakken. Bij VVH ging nu bijna alles goed en 25-16 was een terechte uitslag.

Streep eronder en met de blik vooruit op naar de volgende kans om iets moois te laten zien: de eerstvolgende thuiswedstrijd in De Marke is op dinsdag 30 oktober om 20.30 uur, tegen mede-middenmoter Libero 1 uit Dronten.