Hatto-Heim delft onderspit tegen Hulzense Boys

Hatto-Heim moest afgelopen zaterdag 28 september aantreden tegen de Hulzense Boys , een ploeg die vorig seizoen nog in de eerste klasse uitkwam.
Hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman begon met een wijziging ten opzichte van vorige week tegen Zutphen. De eerste grote kans was voor Robin van der Ziel , hij kon van eigen helft richting het doel van de tegenstander lopen maar zijn inzet was te slap om de keeper te verrassen.

Hulzense Boy komen op
Hierna namen de Hulzenaren de regie over en werd Hatto-Heim naar achteren gedrukt en kwam maar enkele keren op de helft van de Hulzense Boys. In de dertigste minuut was het raak. Jesse Beltman schoot de bal binnen die terug kwam van de paal: 1-0.
Vier minuten later was het de spits Menno Kamphuis, hij tikte de bal van dichtbij in het doel. HattoHeim speelde met 10 man en wilde wisselen. Scheidsrechter W Braaksma negeerde dit en liet de corner nemen.  Kamphuis zorgde met een lob voor de 3-0.

Hulzense Boy zakken in
In de tweede helft kwam Hatto-Heim beter in het spel mede doordat de Hulzense Boys verder inzakte. Het spel werd veel uitgevochten op het middenveld en zowel Hulzense Boys als Hatto-Heim kregen wat kleine kansjes.
Het was in de 80e minuut dat Ward Willemsen raak prikte na een voorzet vanaf rechts: 3-1.

Onbenutte kans
Vlak daarna kreeg HattoHeim een grote kans op de 3-2. Scheidsrechter Braaksma besloot tot het geven van een vrije bal op de 5 m lijn na een terugspeelbal bij Hulzense Boys.
Damian Halfwerk schoot de bal tot tweemaal toe tegen een speler van Hulzense Boys aan waardoor de aansluiting uitbleef.
Scheidsrechter Braaksma floot in de 94e minuut af voor het einde van de wedstrijd.

Kijkje vooruit
Hoofdtrainer Jan Peter Jonkman gaf na de wedstrijd toe dat de nederlaag verdiend was.
Vooral op basis van de eerste helft.
Zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, dan komen de mannen van FC Suryoye-Mediterraneo uit Enschede op bezoek. Afgelopen zaterdag wonnen zij met 3-1 van Helios Deventer.