Eerste competitiepunten voor VV Hattem

Hattem trad op 28 september voor het eerst in de competitie aan voor het thuispubliek. De wedstrijd werd gespeeld op een gloednieuwe grasmat die er prachtig bijlag. De tegenstander was Be Quick Zutphen. Na ruim een kwartier was de stand al 2-0 voor Hattem. Na rust kon Hattem uitlopen naar 3-0 en de uitslag had door de vele kansen nog veel groter kunnen worden. Vlak voor tijd redde Be Quick de eer en zette de eindstand op 3-1.

Met 2-0 de rust in
Hattem begon zeer sterk aan de wedstrijd. Na een overtreding op het middenveld was het Kevin Veger die heel slim de vrije trap snel nam en met een steekbal Bram de Boer alleen voor de doelman zette. Bram bleef heel koel en passeerde de doelman van Be Quick met een stiftbal, 1-0. Twee minuten later werd Be Quick voor het doel van Hattem gevaarlijk. Via een vrije trap vanaf de zijkant kon de aanvaller van Be Quick van dichtbij net niet tot een schot komen. Ondanks dat Be Quick veel balbezit had, kwamen er geen doelpogingen van hun kant. Voor Hattem is het duo Kevin Veger en Wesley van Winsum een plaag voor de achterhoede van Be Quick. In de 17e minuut zet Wesley met een afgemeten pass Kevin alleen voor de doelman. Kevin faalde niet en zette de stand op 2-0. Na ruim een half uur komt het gevaar van Be Quick. Na lang balbezit weet Be Quick een aanvaller alleen voor doelman Alec van Dijk te zetten, maar Alec weet het schot te keren. Voor rust krijgt Hattem nog een paar kleine mogelijkheden via Bram de Boer en Jort Steenman, maar ze komen niet tot een doelpunt.

Veel kansen, twee benut
In de tweede helft zien we eenzelfde beeld. In de 53e minuut komt Wesley van Winsum in balbezit en vindt Kevin Veger bij de eerste paal. Zijn schot wordt geblokt. Twee minuten later is het andersom. Kevin krijgt aan de zijlijn de bal en ziet Wesley op de 16 meter vrij staan. Met een afgemeten voorzet van Kevin kan Wesley van zo’n 10 meter voor het doel de bal in één keer uit de lucht hoog in het doel schieten. Een schitterende aanval en doelpunt, en daarmee wordt de stand volledig terecht op 3-0 gezet. In het restant van de tweede helft volgen nog meer kansen voor Hattem voor Wesley van Winsum en de ingevallen Felix Noordberger, maar de teller blijft op 3 staan. Daartegenover is Be Quick één keer gevaarlijk uit een hoekschop, maar voor Hattem loopt dat goed af. Toch komt Be Quick nog tot een doelpunt. Hattem is in de aanval en Wesley van Winsum wordt in het 16-metergebied onderuit gehaald. De geel-blauwen denken aan een strafschop, maar de verder goed leidende scheidrechter Aukema, laat doorspelen. In de aanval van Be Quick die daarop volgt verslikt Bram van Regteren zich in de tegenstander. De aanvaller van Be Quick legt de bal panklaar neer voor zijn medespeler die eenvoudig de 3-1 kan inschieten.

Toon gezet?
Voor Hattem een mooie eerste overwinning. De manier van spelen en de vele gecreëerde kansen geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen Zwart Wit ’63 op het programma. Als Hattem de lijn kan doortrekken, liggen daar zeker mogelijkheden.