Indisch Golfweekend – 75e keer IGW in Hattem

Vrijdag 22 september tot en met zondag 24 september jl. werd voor de 75e keer het Indisch Golfweekend op de Hattemse Golf & Country Club gehouden. Vrijwel zeker één van de oudste, meerdaagse sportevenementen in Nederland en misschien wel ter wereld.
In 1948 voor de eerste keer georganiseerd door voormalig Hattemer en lid van de Hattemse Golf, Kees Tielenius Kruythoff, is het van oorsprong een meerdaags golftoernooi voor Nederlanders die in het voormalig Nederlands-Indie werkten. Door de jaren heen heeft het zich ontwikkeld tot een meerdaags toernooi voor golfers met “Indische” roots, oftewel, daar geboren, kind van Indische ouders en/of daar werkzaam geweest.

Onder prima weersomstandigheden werd er overdag gegolfd, om vervolgens tijdens het gezellige samenzijn te genieten van voortreffelijk Indisch eten. Op vrijdag en zaterdag werd er met verschillende wedstrijdvormen gestreden om fraaie bekers. Op zondag speelden de IGW’ers tegen de Hattemers in een vrouw-vrouw en man-man greensome. Er waren prijzen voor de IGW en Hattemse teams. De prestigieuze strijd om de Tielenius Kruythoff Trofee werd dit jaar gewonnen door de spelers van de Hattemse Golf.
Informatie over het IGW kunt u vinden op: www.indischgolfweekend.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in