Gemeentenieuws Burgemeester Marleen Sanderse

Webredactie RTV Hattem Leen Weeda

Beste Hattemers,

Werd u er ook zo door overvallen? Een zomer die eeuwig leek te duren maakte in een
weekend plotsklaps plaats voor echt herfstweer. Ons gras was die bakken regen overigens meer dan dankbaar.

Dan lijkt de zomervakantie alweer lang geleden. Lekker om dan nog de foto’s in de telefoon terug te kijken. Wat hebben we kunnen genieten van prachtig weer!
Daarvoor hoefde je niet naar Zuid-Europa toe. Met een beetje fantasie was Hattem
deze zomer de Franse stad Avignon en de IJssel de rivier de Rhône.

Ik was deze zomer in Avignon tijdens het theaterfestival. Elk jaar vult die stad zich
in juli met honderden acteurs en worden overal in de stad voorstellingen opgevoerd.
Een bruisende, enthousiaste en vrolijke parade! Met dezelfde fantasie kon je Hattem
op 10 september  opnieuw vergelijken met de Zuid-Franse stad.

Want met op een dag Heisa in Hattem, het New Orleans Festival en Open Monumentendag deed onze stad qua sfeer daar niet voor onder! Vlak voor de vakantie is na een lang onderhandelingsproces een nieuw college geïnstalleerd en zijn drie nieuwe wethouders vol enthousiasme aan hun taak begonnen.

Leuk om te ervaren dat een nieuw college ook weer nieuwe energie met zich mee brengt. Inmiddels heeft de eerste raadsvergadering in de nieuwe samenstelling plaatsgevonden.Eerder deze maand hadden we met de raad een tweedaagse waarbij we elkaar beter hebben leren kennen en onze samenwerking voor de komende vier jaar bespraken. Fijn om in prettige omstandigheden samen te bepalen hoe we het
beste kunnen samenwerken om zo de beste besluiten voor Hattem te nemen.

Als je zo met z’n allen weer vol aan de bak gaat, dan drijven de goede voornemens die je in de vakantie misschien maakte – meer rust en meer balans in je dagelijkse bestaan langzaam aan weer wat bij je weg.

Het is de kunst de energie die in de vakantie weer is bijgetankt enthousiast in te zetten, maar af en toe ook bewust even de pas in te houden en om je heen te kijken. Door om je heen te kijken zie je en hoor je meer.

Dan zie en hoor je ook mensen die je in je snelle enthousiasme misschien voorbij zou zijn gelopen. Ik wens u allen de komende weken veel hernieuwde energie toe. En ga af en toe eens letterlijk stil staan, bijvoorbeeld als u wandelt of fietst. En ervaar dan wat u hoort, ziet of aan wie u denkt.

Marleen Sanderse

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in