Hulp bij het regelen van jouw coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs in bijvoorbeeld de horeca, een bioscoop of theater en bij evenementen is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Een coronatoegangsbewijs is een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat iemand hersteld is van corona. Je kunt een coronatoegangsbewijs digitaal aanmaken via de CoronaCheck-app, (laten) uitprinten of telefonisch opvragen zodat je het per post ontvangt.

Digitaal aanmaken of printen
Het coronatoegangsbewijs kun je digitaal aanmaken via de CoronaCheckā€app of printen via CoronaCheck.nl/print. Hiervoor heb je DigiD nodig. Lukt dat niet? Vraag dan hulp bij familie, vrienden of buren. Of ga naar de bibliotheek. De bibliotheek heeft een lnformatiepunt Digitale Overheid. Bij dit informatiepunt kan men jou helpen met de CoronaCheckā€app en het printen van een coronabewijs.

Telefonisch opvragen
Heb jij jouw gegevens met het RIVM gedeeld of ben je door de GGD geprikt? Bel dan met de Coronacheck Helpdesk 08 00 – 14 21. Daar kun je met jouw BSN en postcode (waarmee je staat ingeschreven bij de gemeente) een papieren coronabewijs aanvragen. Dit bewijs ontvang je per post. Houd er rekening mee dat dit 5 dagen kan duren. Begeleiders kunnen op deze manier ook een coronabewijs aanvragen voor een ander.

Via jouw zorgverlener
Heb je jouw gegevens niet gedeeld met het RIVM of ben je niet door de GGD geprikt? Neem dan contact op met de zorgverlener die jou geprikt heeft. Deze kan dan een papieren coronabewijs voor je uitprinten.

Meer informatie over het coronatoegangsbewijs
Waar u een coronatoegangsbewijs nodig heeft
Hoe u een coronatoegangsbewijs regelt
Hoe u als ondernemer een coronatoegangsbewijs controleert

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in