Bibliotheek Noord-Veluwe heeft volop activiteiten in de Kinderboekenweek

Van 2 t/m 13 oktober vindt de 65e editie van de Kinderboekweek plaats. Dit jaar staan allerlei voertuigen centraal tijdens de Kinderboekenweek met als motto “Reis mee!’’.

Bibliotheek Noord-Veluwe heeft verschillende activiteiten georganiseerd. Er is  een wedstrijd ruimtevaartuig bouwen, er zijn workshops 3D hologram en projector maken, er zijn theatervoorstellingen en schrijversbezoeken voor scholen en er zijn leuke doe-boekjes met puzzels over het thema “Reis mee!”

Wedstijd: Maak een Ruimtevaartuig!
Voor iedereen op de basisschool: leef je uit en maak je eigen ruimtevaartuig! Alles kan en mag: klein & groot. Het maakt niet uit van welk materiaal je het maakt: alles is goed! Lever je ruimtevaartuig TIJDENS de Kinderboekenweek, dus tussen 2 en 13 oktober, in bij de bibliotheek voorzien van je naam, in welke groep je zit, je leeftijd en je telefoonnummer. Wie weet win jij dan entreekaartjes voor het Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad!

3D hologram en projector maken
Zit jij in groep 7 of 8? Reis dan met ons mee met deze workshop. In de workshop maak je foto’s en een film waarin je zélf de hoofdrol speelt op een reis door de ruimte. Je leert monteren en creëert zo je eigen ruimtereis. Je leert hoe je een hologramprojector maakt zodat je aan het eind van de workshop jezelf 3D in de film terug ziet. De projector mag je na afloop mee naar huis nemen. Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheeknoord-veluwe.nl. Maximaal 10 kinderen per workshop, vol=vol.

Theaterbezoeken en schrijvers op school
In samenwerking met Cultuurplein Noord Veluwe is er voor basisscholen een bruisend programma samengesteld. Bijna 1.200 leerlingen zullen een ontmoeting hebben met één van de 13 auteurs die tijdens de Kinderboekenweek op bezoek komen bij een groot aantal scholen op de Noord-Veluwe. Als voorbereiding op de bezoeken gaan er natuurlijk heel veel boeken naar de scholen om de kinderen te inspireren. Daarnaast zullen bijna 2.200 leerlingen van groep 1 t/m 4 een theatervoorstelling bezoeken die in het teken staat van Reizen.

Doe-boekjes
Speciaal voor de Kinderboekenweek zijn er leuke doe-boekjes voor de Bibliotheek gemaakt. In de boekjes staan puzzels over het thema Reizen. De boekjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek, maar kom op tijd want de voorraad is beperkt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in