Onderzoek na melding over schot in bos bij Hattem

De politie doet onderzoek om te achterhalen of er geschoten is in een bos bij Hattem langs de A50. Zaterdagmiddag kwam er een melding binnen dat er een schot of knal was gehoord. Een boswachter zag twee mannen het bos uitrennen.

Inmiddels gaan er verschillende verhalen rond. Zo zou de boswachter verteld hebben dat hij is beschoten. De politie heeft de boswachter als getuige gehoord en uit niets blijkt dat er iemand beschoten is. Omdat uit de mélding bleek dat er mogelijk wel geschoten was, is de politie meteen een onderzoek gestart. De politiehelikopter heeft assistentie verleend. In het bos werd niemand meer aangetroffen.

Er wordt in de media ook gesproken over de ‘mannen in lange gewaden’. Een getuige heeft dit signalement ook aan de politie doorgegeven. Uiteraard gebruikt de politie deze informatie in het onderzoek naar dit incident.

In het bos bij Hattem wordt op dit moment nog sporenonderzoek gedaan. Daarmee hoopt de politie vast te kunnen stellen of er daadwerkelijk geschoten is. Ook op andere manieren wordt er onderzoek gedaan, maar op dit moment kan de politie hier verder geen details over geven.

Update zaterdag 18.10 uur
De politie is met een arrestatieteam naar binnen gegaan bij een pand in Hattem. Daar zijn twee personen aangehouden in verband met het onderzoek naar het incident in het bos. De politie doorzoekt het pand.

Update zaterdag 23.05 uur
De politie meldt op haar website dat het onderzoek naar de twee aangehouden mannen klaar is. Er zijn geen wapens gevonden. Het onderzoek is nog niet afgerond. De verdachten zitten nog vast en worden morgen verder gehoord over het incident. De politie heeft de boswachter als getuige gehoord en hieruit blijkt niet dat hij is beschoten. In het bos werd niemand aangetroffen. Er wordt in het bos nog sporenonderzoek gedaan. Daarmee hoopt de politie vast te kunnen stellen of er daadwerkelijk is geschoten. Een getuige heeft aan de politie als signalement doorgegeven dat het zou gaan om ‘mannen in lange gewaden’. De politie gebruikt deze informatie ook in het onderzoek naar het incident.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in