Op welke kosten moet je letten bij een incassobureau?

Als je een incassobureau wilt gaan gebruiken om geld te innen bij klanten met achterstallige betalingen, moet je wel rekening houden met het feit dat dit incassobureau ook geld kost. Voor je bedrijf moet je overwegen of deze kosten uitkomen en opwegen tegen de voordelen die het gebruik van een incassobureau opleveren.

Een incassobureau kan een waardevolle bron zijn voor bedrijven die moeite hebben om betalingen te innen van klanten die in gebreke blijven. Het is echter belangrijk om de kosten te begrijpen die deze bureaus in rekening brengen om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen over het al dan niet gebruik maken van hun diensten.

Meestal rekenen incassobureaus een percentage van het bedrag dat zij innen, evenals een vast bedrag per rekening. Bijvoorbeeld, bij een bedrijf kan 10% van het totale geïnde bedrag in rekening worden gebracht, alsmede €10 per rekening. Dus als het bureau €1.000 van een in gebreke gebleven klant int, zou het bedrijf €100 aan het bureau verschuldigd zijn (10% van €1.000).

Er kunnen ook extra kosten incassobureau in rekening worden gebracht voor zaken als rekeningonderzoek en telefonische incasso. Het is belangrijk om te informeren naar alle mogelijke kosten voordat u zich aanmeldt bij een incassobureau.

In het algemeen kan het gebruik van een incassobureau een goede manier zijn voor bedrijven om geld te krijgen dat ze verschuldigd zijn zonder dat ze zelf tijd en middelen hoeven te besteden aan het incasseren ervan. Het is echter belangrijk om de kosten te begrijpen die aan het gebruik van deze diensten verbonden zijn, zodat u uiteindelijk niet meer betaalt dan u verwacht.

Of de kosten van een incassobureau opwegen tegen de voordelen is afhankelijk van de status van de betalingen binnen jouw bedrijf. Als je veel klanten hebt die niet op tijd betalen en daarna ook moeilijk bereikbaar zijn, kan het een goede keuze zijn. Als je echter een klein bedrijf hebt en goed contact hebt met het grootste gedeelte van je klanten is het verstandig om nog een keer goed te kijken of een incassobureau de juiste keuze is. 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in