Gerrit Broer winnaar Rolf Olland beker

Begin dit jaar overleed Rolf Olland, erelid en pater familias van de Hattemse Golf & Country Club. Ter ere van deze bijzondere man is de gelijknamige bekerwedstrijd in het leven geroepen. Daarbij wordt gestreden om een mooie beker uit het bezit van Rolf, die hij zelf in 1954 had gewonnen, op het nationaal jeugdkampioenschap.

Anneke Olland was zo vriendelijk om zelf de beker uit te reiken en vertelde daarbij de bijzondere historie van dit jeugdkampioenschap. Want in de finale destijds stond Rolf vóór, maar door een fout van de caddy kreeg hij een stok van zijn tegenstander in de vingers geduwd, sloeg ermee en was daardoor gediskwalificeerd. En verloor dus de wedstrijd! Zijn tegenstander, formeel de winnaar dus, wenste echter op die onsportieve manier niet kampioen te worden en stond er op, dat de wedstrijd werd overgespeeld. Dat gebeurde, Rolf won en werd alsnog kampioen. Een beker met een verhaal dus, die nu aan een “tweede leven” begint!

Gerrit Broer speelde gelukkig met zijn eigen stokken. En goed ook, want hij won van een sterk veld met ruim veertig deelnemers en werd daarmee de eerste winnaar van de Rolf Olland beker.

Deze wedstrijd was de finale van het 12e lustrum van de Heerenmiddag van de Hattemse Golf & Country Club. Een druk bezocht “sharing dinner” in clubhuis de Hattemse Hoeve sloot de feestelijkheden af.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in